VERSENYFELHÍVÁS - II. BioTechUSA - Sunrise Crossfight Challenge

2013-10-23 06:01:00

Másodszor kerül megrendezésre a BioTechUSA-Sunrise Crossfight Challenge. Nevezz Te is a versenyre!

Időpont:
2013.November 9. 10:00-17:00

Helyszín:
Sunrise Crossfight Aréna - Cross side

Kategóriák:
- Férfi abszolút
- Női abszolút

Díjazás:
- kategóriák 1.-3. hely
Kupa, érem, oklevél, BioTechUSA ajándékcsomag, pénznyeremény, értékes tárgynyeremények (részletek hamarosan)

Leírás, szabályok:

1. állomás: 7 perc burpee

7 perc alatt a lehető legtöbb szabályos ismétlés bemutatása. A feladat állásból indul. 3, 2, 1, go vezényszóra a versenyző leugrik fekvőtámasz pozícióba, mellkassal érinti a talajt, majd visszaugrik állásba és páros lábbal felugrik az előtte elhelyezett 20 kg-os tárcsára, térdeket csípőt teljesen kinyújtja, törzse egyenes. a tárcsáról leugrik vagy lelép és kezdi a következő ismétlést. A fekvőtámasz során a fejnek teljes terjedelmében a tárcsa mögött kell maradnia. A szabályos ismétlések száma határozza meg a pontszámot.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1559/o_burpee_kezdo_befejezo_pozicio_20131023060928.jpg

2. állomás: Vállról fej fölé juttatás/Shoulder to Overhead

3 perc alatt a lehető legtöbb szabályos ismétlés, maximum 30, választott súllyal. Alkalmazható technikák:

  • katonai nyomás (military press),
  • láblökéses nyomás (push press),
  • lökés (push jerk/split jerk).

A technikák bemutatására a feladat előtt, a helyszínen sor kerül. A feladat az állványban elhelyezett rúddal indul. 3, 2, 1, go vezényszóra a versenyző kiveszi a rudat és megkezdi az ismétléseket. A rúdnak minden ismétlés előtt érintenie kell a vállakat, fej fölötti pozícióban a karok a fülek mellett vagy mögött helyezkednek el, a térdek, a csípő és a könyökök teljesen nyújtottak. A rudat vissza lehet helyezni az állványba. 30 szabályos ismétlés, vagy a 3 perc lejárta után ér véget a feladat. A megmozgatott összes súly (ismétlések száma x súly) határozza meg a pontszámot. Döntetlen esetén a nagyobb súllyal dolgozó, vagy az ismétléseket hamarabb befejező kap magasabb pontszámot.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1559/o_fejfole_juttatas_kezdo_es_befejezo_20131023060932.jpg

3. állomás: Kézenállás és húzódzkodásban tartás időre/Handstand and chin up hold

A feladat két részből áll. Első rész: 3, 2, 1, go vezényszóra a versenyző fellendül a falhoz. A falat csak sarkai, a talajt csak kezei érinthetik, könyökét nyújtva tartja. Amint más testrésze érintkezik a fallal vagy a talajjal, vagy könyöke behajlik, a gyakorlat véget ér. A lehető legtovább megtartja a pozíciót.

1 perc pihenő után jön a második rész: 3, 2, 1, go vezényszóra a versenyző felugrik és alsófogással megkapaszkodik a húzódzkodó állványban. Állát a rúd fölé húzza. Amint álla a rúd szintje alá kerül, vagy a kezein kívül bármely más testrésze hozzáér az állványhoz a gyakorlat véget ér. A két tartás ideje összeadódik, ez határozza meg a pontszámot. (Döntetlen esetén a tizedmásodperceket is számoljuk).

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1559/o_kezenallasban_tartas_pozicio_20131023060954.jpg /sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1559/o_huzodzkodas_kezdo,_kitartott_es_befejezo_20131023060942.jpg


4. állomás: Wod

A következő feladatsor teljesítése, időre, 15 perces időkerettel:

  • 100 Wall Ball thruster / guggolásból labdafeldobás
  • 75 hand release push up / kézelengedős fekvőtámasz
  • 50 kettlebell clean / kétkezes kettlebell felvétel

Férfi súlyok: 9 kg-os labda, 32 kg-os kettlebell
Női súlyok: 6 kg-os labda, 24 kg-os kettlebell

A nem befejezett ismétlésekért büntető pont jár!

Wall ball thruster: A feladat állásból indul. 3, 2, 1, go vezényszóra a versenyző megkezdi a 100 wall ball-t. A medicinlabdát mellkas előtt tartva leguggol, csípője a térdek vonala alá kerül, majd felállva a labdát az állvány fölé dobja. A labdának teljes terjedelmével az állvány fölé kell kerülnie, dobásnál a versenyző térdei, csípője és könyökei teljesen nyújtottak. A 100. szabályos ismétlés után a versenyző megkezdheti a fekvőtámaszokat.

Fekvőtámaszban karhajlítás nyújtást végez úgy, hogy mellkasa érinti a talajt és ezzel egy időben kezeit egy pillanatra elemeli a talajról, majd visszateszi és felnyomja magát. Nyomás közben a csípő és a vállak egy szintben helyezkednek el, a felső ponton a könyökök teljesen nyújtva. A 75. szabályos ismétlés után elkezdheti a felvételeket.

Kettlebell clean: A kettlebell a földről indul és minden ismétlés után érinti a talajt. A versenyző egy mozdulattal (bemutatás a helyszínen) a mellkasa elé juttatja a bell-t. A befejező pozícióban térdei és csípője teljesen nyújtva, könyökei lefelé néznek és láthatóan uralja, irányítja a bell-t. Ezután leengedi és kezdi a következő ismétlést.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1559/o_wall_ball_kezdo,_befejezo_es_koztes_20131023060958.jpg /sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1559/o_kezelengedosfekvotamasz_20131023060950.jpg /sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1559/o_ketkezes_kb_felvetel_kezdo_es_befejezo_20131023060946.jpg

Az időeredmény határozza meg a pontszámot. Döntetlen esetén tizedmásodperceket is mérünk. A be nem fejezett ismétlésekért büntető pont jár. 

Ha egy versenyző, bármely állomáson, nem képes teljesíteni egy feladatot szabályosan, automatikusan nulla pontot kap.

Regisztráció/Nevezés

A versenyre hivatalos előregisztráció szükséges, rövid sportolói önéletrajzodat jelentkezésként várjuk a  toth.zoltan@sunrisefitness.hu email címre.

Nevezési díj:
2000 huf (helyszínen)

BioTechUSA


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Kettlebell