Vitaminok és ásványi anyagok tanuláshoz, szellemi munkához

2014-08-28 12:26:00

Bizony, akár tetszik, akár nem, lassan itt van újra az iskola, a tanulás, a megterhelő és fárasztó szellemi munka. Ha szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor a táplálkozásra is oda kell figyelned. Arra, hogy ne terheld túl az emésztőrendszert, hogy megfelelő tápanyagokkal gyorsabban és hatékonyabban járjon az agyad, megfelelően tudj regenerálódni, pihenni, rákészülni a másnapi szellemi munkára és biztosan minden szükséges vitamin és ásványi anyag a gondolkodás szolgálatába álljon!

Nézzük át, milyen táplálék-kiegészítőket, étrend-kiegészítőket javasolt diákként, szellemi munkát végzőként fogyasztani a legjobb szellemi teljesítmény érdekében?

181Multivitamin

Egy multivitamin komplexen tartalmazza azon mikrotápanyagok nagy részét, amelyek a szervezet működéséhez, így a megfelelő szellemi munkához is szükségesek. Ezek közül is kiemelem például a D-vitamint. A szürke, esős időben, és főleg télen, amikor kevés napfény, a szervezet nem biztos, hogy megfelelő mennyiségben tud előállítani D-vitamint. A D-vitamin nem csak a csontok egészsége szempontjából fontos, de a hangulatunkat is javítja.

A B-vitamin az energiatermelésben, az egészséges kognitív és idegrendszeri funkciókban játszik szerepet. Stressz esetén pedig különösen fontos odafigyelni a megfelelő bevitelre.

A kalcium és magnézium a D-vitaminhoz hasonlóan fontosak a csontok egészségéhez, ugyanakkor az 179energia előállítási folyamatokban is nélkülözhetetlenek!

Diákoknak és szellemi munkát végzőken a One-a-day multivitamin fogyasztását javasoljuk!

Omega-3 zsírsav

Az Omega-3 nagyszerűen hozzájárul a mentális egészséghez, javítja a sejtek közötti kommunikációt. Ha nem tudsz heti legalább két alkalommal halat fogyasztani, ahogy az egészésgügyi ajánlásokban is megtalálható, akkor célszerű az étkezéseidet Omega 3 zsírsavval kiegészíteni étrend-kiegészítő segítségével. Iktasd be az étrendedbe a BioTechUSA Omega-3 kapszulát!

358Ginkgo Biloba

A tanulmányok kimutatták, hogy a ginkgo nagyszerű antioxidáns tulajdonásokkal rendelkezik, mindazonáltal javítja a vérlemezkék és az idegsejtek működését is, valamint a vér áramlását az idegrendszer és az agy felé. Próbáld ki a Ginkgo biloba tablettát!

BioTechUSA


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Bemelegítés és nyújtás