Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Zab-kókusz palacsintatorony

2016-04-19 13:13:00

Zab-kókusz palacsintatorony juharsziruppal, mogyoróvajjal és gyümikkel.

Hozzávalók 8-10 db-hoz:

– 1/2 bögre zabliszt
– 1/4 bögre kókuszliszt

– 2 tk sütőpor
– 1 bögre növényi tej/ sima tej

– 1 tojás

– 1 evőkanál juharszirup/méz
– kókuszzsír a sütéshez
(– 1 rúd vanília, kikapart magjai)
– csipet só
(A recepthez használt bögre 2,5decis)

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1923/o_Szekely_Reka2_20160419131832.jpg

Elkészítés:

Két külön tálban keverjük össze a száraz, ill. a nedves alapanyagokat. A tojás sárgáját rakjuk a nedves alapanyagok közt, a fehérjét majd külön verjük habbá. Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazhoz és keverjük addig, amíg sima, sűrű tésztát kapunk (ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk egy kevés tejjel). A felvert tojáshabot is keverjük bele, azt legutoljára. Hagyjuk 5 percet állni, hogy a tészta megkeljen.

Tegyünk egy kevés kókuszzsírt a teflonserpenyőbe és forrósítsuk fel. Kisebb adagot kanalazunk (2 adag is mehet egyszerre) a palacsinta tésztából a serpenyőbe, közepes lángon sütjük az egyik oldalukat, amíg aranybarnák lesznek. Megfordítjuk és a másik oldalukon is sütjük 1-2 percig. Én mogyoróvajjal, juharsziruppal és gyümölcsökkel ettem, de a lehetőségek végtelenek.)

Székely Réka


Mit javítanál ezen a cikken?




A tartalom lehetett volna...





Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KULCSSZAVAK

diétás » desszert » gyümölcs » palacsinta » kókusz » zab »

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

BioTech USA - Road Show (Győr)