Ugrás a tartalomhoz
Életmód

A legegyszerűbb zabos fehérjés süti receptje

Óriási öröm volt számomra, amikor megkértek rá, hogy Hosszú Katinka sajtótájékoztatójára süssek egészséges süteményt fehérje porral. Szerettük volna megmutatni mindenkinek, hogy a fehérje por nem csak edzés utáni turmix lehet, de remekül fokozható vele az ételek tápanyag tartalma és finom, egészséges sütemény is készíthető belőle. Ezúttal biztosra mentem és az új ízesítésű Iso Whey Zero fehérjék csokis és vaníliás változatait választottam. Azt hiszem, nem okoztam csalódást. 🙂

Zabos fehérjés sütemény

A saját Facebook oldalamra folyamatosan töltöttem fel a képeket a sütés különböző fázisaiban és úgy tűnt, sokaknak megmozgattam a fantáziáját. Az eredmény is remek lett, hamar elfogyott az összes 🙂 Mutatom a receptet.

A sütemény egyébként elronthatatlan, bármilyen arányban beletéve az összetevőket, a végeredmény nagyon finom. De még nyersen is… és mivel olyan összetevői vannak, amelyek nyersen is fogyaszthatók, az sem baj, ha nem sül át eléggé…

Zabos fehérjesüti Verziók:

– csokis-diákcsemegés

– csokis-mazsolás

– vaníliás-kókuszos

– sós verzió (fehérje nélkül)

Lehet bármilyen gyümölcsöt is beletenni, de fagyasztottat inkább ne, mert túl vizes lesz.

Zabos süti csokis fehérjével

Összetevők – édes verzió

(nagyjábóli mennyiségek, mert tényleg tökmindegy, miből mennyit raksz):

– 2-300 g zabpehely (az aprószemű jobb szerintem)

– 450 g túró (zsírszegény ofkorz)

– 1 nagy doboz joghurt (zsírszegény, naná) – ez a 4dl körüli… vagy 2 kicsi

– fehérje turmix por (3-4 nagy kanál Iso Whey Zero-t használtam)

– egyéb: magvak, dió- és mogyorófélék, gyümölcsök, kókusz, mazsola, aszalt gyümölcs, akármi…

Összetevők – sós verzió

– 2-300 g zabpehely

– 200 g cottage cheese

– fűszerek, magvak, sajt, akármik… pl. hagyma, zöldségek, hús is mehetett volna még bele… volt már, hogy tojást is tettem bele

A zabos fehérjés süti ElkészítésE

Zabos fehérjés sütemény csokis és vaníliás ízben

Tök egyszerű. Először is gyújtsd/kapcsold be a sütőt. Keverd össze az összetevőket, amíg jól átmelegszik a sütő. Ha túl sűrű, mehet hozzá víz, a zabpehely úgyis beszívja. Az állaga inkább valamilyen ragadós trutyi legyen. Ne legyen darabokban, arra figyelj, mert úgy könnyen kiszárad, bár attól még semmi baja nem lesz 🙂 Ha összekeverted, tegyél sütőpapírt egy tepsibe, tedd bele a kutyulmányt, simítsd el és mehet is a sütőbe. Én a gázos sütőmben maximumon sütöm, amíg elkészül. Az illatáról és a tetejéről látszik, hogy már kész.Kb. 40 perc.

Vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni. Amint lehet, tedd a hűtőbe (vagy edd meg :D). Melegen nem túl könnyű vágni… de kit érdekel? Meg kell enni és kész… 😀

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Dóri