Zabos-csokis-meggyes muffin

2013-06-05 10:38:00

A muffin a valah volt legegyszerűbb desszerte. Csak gyorsan összekeverd a hozzávalókat, formákba kanalazod és alig félóra alatt készre sütöd. A jó hír az, hogy az alapreceptet a végtelenségig variálhatod és tényleg csak a képzelet szabhat határt, hogy melyik variácot tálalod. Ha valami igazán ütős ízre vágysz a csokis -meggyes verzió biztosan levesz a lábadról. De van még egy jó hírünk, ez a recept az alakodat is kíméli.

Zabos-csokis-meggyes muffinHozzávalók:

  • 7dkg zabkorpa
  • 7dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg nyírfacukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg mogyoró
  • 24 szem meggy
  • fél csomag sütőpor
  • 2 ek. zsírszegény kakaópor, v. karobpor

Elkészítés:

A zabkorpát, tönkölybúza lisztet, kakaóport, és a sütőport kimérjük és összekeverjük. A mogyorót felaprítjuk, és ezt is hozzákeverjük. A nedves összetevőket is habosra keverjük, a 2 tojást, a vajat és a nyírfacukrot. Majd hozzáadjuk a száraz összetevőket a nedveshez.
Jól elkeverjük. Papírral kibélelt muffin formákba kanalazzunk, majd 2 szem meggyet rakunk a közepébe. 180 fokon 25 percig sütjük.

Jó étvágyat!

Kiss Orsolya (Testcsere Program)


Mit javítanál ezen a cikken?




A tartalom lehetett volna...





Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

BioTech USA Angels