Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Narancsos csokipuding

Így tavasszal a diéta közepén jól jön egy kis diétás finomság! A narancsról mindenkinek elsősorban a ronda narancsbőr jut eszébe, pedig a magas c vitamin és antioxidáns tartalma, így tél után hatékonyan erősítheti az immunrendszert, és támogatja a szervezetet a szabadgyökök elleni küzdelemben. A narancs illóolaja jótékony gyógyír a téli depresszió és levertség ellen. Ez az egyszerű, finom csokicsoda ráadásul könnyen el is készíthető. A pudingot a jól bevált módon fehérjéből késztjük és a narancs mellett további jótékony hatások, na meg persze a mennyei ízek miatt némi fahéjjal és gyömbérrel ízesítjük. Vigyázat függőséggel fenyeget! 🙂

Narancsos csokipuding recept

 

Hozzávalók egy adaghoz

  • 3 gerezd narancs
  • 30g csokis fehérje izolátum
  • pici fahéj, gyömbér

Elkészítése

A narancsot leturmixoljuk, majd a fehérjéhez keverjük. Annyi vízzel öntjük fel, hogy krémsűrűségű legyen. 1-2 evőkanál apró zabpehellyel sűríthető, így laktatóbb is és a rostanyag tartalma is magasabb. Fél-1 órára hűtőbe rakjuk és mandulaszeletekkel díszíthetjük fogyasztás előtt.

Ha csoki helyett valami könyedebb ízre vágysz, próbáld ki a Narancsos-pohárkrém receptemet.

 

Üdv,

Silye Gabriella