Ugrás a tartalomhoz
Salgóarján  Baglyaskő Időskorúak Otthona Syntek torna 2024.04.23
Hírek

Lezárult a Scitec Nutrition Máltai Szeretetszolgálattal közös, egyéves kampánya 

A Scitec Nutrition tavaly nyáron indított „Jószívű Testépítők Akcióban” elnevezésű társadalmi felelősségvállalási programja a sport erejével hívja fel a figyelmet társadalmi problémákra, különös tekintettel a hátrányos helyzetű, az idős és a fogyatékossággal élő emberek integrációjára. Ennek apropóján az elmúlt egy évben, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen egy négy állomásos, országos programsorozatot indítottunk, melyek célja egy befogadóbb társadalom kialakítása volt.

Széleskörű támogatás és szemléletformálás 

A Scitec Charity nem csupán az adományozásról szól, hanem a figyelemfelhívásról és a szemléletformálásról is, hiszen fontosnak tartjuk, hogy megmutassuk: jótékony márkanagyköveteink nem csak fizikailag erősek, hanem felelősségteljesek és szociálisan érzékenyek is.  

Jószívű Testépítőink aktív szerepvállalása 

A Scitec Nutrition társadalmi felelősségvállalási programja jótékony sportolóink bevonásával valósul meg, akik nemcsak hitelesen állnak karitatív céljaink mögé, de maguk is évek óta vesznek részt hasonló jellegű kezdeményezésekben. Bohos Kornél, Kathi Béla, Kiss László, Kormos Zoltán, Lukács Barbara, Rakonczás Péter és Szmereka László – közreműködésével egy aktívabb, cselekvőbb közösségi bevonást valósítottunk meg. 

Közös célok a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal 

Legutóbbi kampányunkban a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve egy egy éven át tartó, négy állomásos, országos programsorozatot valósítottunk meg. A kezdeményezés célja az volt, hogy a sport és a mozgás segítségével hívjuk fel a figyelmet a különböző társadalmi problémákra. 

  1. A 2023-as Muscle Beach: ezen a rendezvényen mutattuk be a Scitec Nutrition  új társadalmi felelősségvállalási programját és jószívű márkanagyköveteinket is. A  Scitec Charity történetében először a helyszíni termékértékesítés bevételeit jótékony célra ajánlottuk fel. 
  1. Monori Intézet támogatása: az együttműködés a máltaiak Monori Szociális Alapszolgáltatásokat Nyújtó Integrált Intézményében folytatódott egy érzékenyítő tréninggel, majd tavaly decemberben Szmereka László közreműködésével sportruházati felszerelésekkel támogattuk az otthon fogyatékkal élő gondozottjait. Záró eseményként pedig idén tavasszal az otthon lakói egy közös Élmény Nap keretében köszönték meg Lacinak és a Scitec Nutrition csapatának a támogatást. 
  1. Esélyegyenlőségi Sportnap Keszthelyen: ezen az eseményen közel 500 fő fogyatékossággal élő fiatal versenyzett együtt ép társaikkal. Jótékony márkanagyköveteink és önkénteseink közös sportolással és a jelenlevők terméktámogatásával járultak hozzá az esemény sikeréhez. 
  1. Mozgással a demencia ellen kampány: a programsorozat utolsó állomása Salgótarjánban zajlott, ahol az időskori mozgás fontosságára hívtuk fel a figyelmet, mely nagymértékben hozzájárul az idős emberek életminőségének javulásához és a demencia problémájának kezeléséhez, szinten tartásához. A Salgótarjáni Baglyaskő Időskorúak Otthonában közel száz idős bentlakó tornázott együtt jótékony márkanagyköveteinkkel. A rendezvényt vitaminkészítményekkel és egy oktatóvideóval is támogattuk, melyet országosan a Szeretetszolgálat által fenntartott 24 további idősotthonba juttattunk el. 

A kampány során összesen 15 millió forinttal, 1050 doboz vitaminnal, 40 db sportruházattal és sporteszközzel, valamint egy oktatóvideóval támogattuk a kezdeményezést, amelyet közel 60 médiamegjelenés és csaknem 100 közösségi média aktivitás kísért.