Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Hajdinás gyümölcsdesszert (gluténmentes)

Hajdinás gyümölcsdesszer

Nem kis fejtörést okoz, hogy milyen nassolnivalót fogyasszunk, ha gluténmentesen szeretnénk étkezni. Ha mégis találunk egy befutó receptet, nagy rá az esély, hogy megkóstolva nem adja a vágyott ízélményt. A jó hírem az, hogy ez a hajdinás gyümölcsdesszert nem csak gluténmentes, de elképesztően finom is.

Könnyen, gyorsan elkészíthető, és amellett, hogy finom, gluténmentes desszert, bármelyik diétába passzol, akár edzés előtti energizálónak is beilleszthető!

Hozzávalók:

  • 30 dkg főtt hajdina
  • 2-3 barack
  • 2 marék eper vagy meggy
  • 2 marék áfonya vagy szeder
  • 2 dl növényi tej vagy fehérjeturmix

Elkészítés:

A hajdinát kb. kétszeres mennyiségű, enyhén sóval ízesített vízben megfőzzük, majd a növényi tejjel kicsit még sűrítjük és végül a gyümölcsöket is hozzákeverjük. Ha fehérjeturmixot adunk hozzá, akkor növelhetjük a fehérjetartalmát és akár ízesíthetjük is a desszertet.

Tipp:

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető és akár szószt is készíthetünk hozzá, egy sűrűbbre készített fehérjeturmixból.

Akár magokkal is és fekete kakaóval, kókusszal is feldobható.

 

Jó étvágyat!

Silye Gabriella