Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Gyümölcsös hajdina desszert

Hajdinakása gyümölcsökkel, lenmaggal és fahéjjal

 

Hozzávalók:

– 5 dkg hajdina
– 1 darab banán
– 1 nagy alma apróra vágva
– ízlés szerint fahéj

Elkészítés:

A hajdinát kb. háromszoros mennyiségű, enyhén sóval ízesített vízben megfőzzük. A banánt külön turmixoljuk, ehhez elég egy pohár hozzáadott víz is. A hajdinához keverjük a banánszószt és a darabolt alma nagy részét. Hőálló tálba tesszük, tetejére szórjuk a maradék almát, fahéjjal megszórjuk és néhány percre a sütőbe tesszük és átmelegítjük és melegen fogyaszthatjuk is.

Természetesen más gyümölcsök kombinációjával is elkészíthető, így lehet különböző íz variációkat készíteni.

Tipp: Akár egy tápláló reggeli is lehet a zabkása kiváltására, és ha szeretnénk a fehérjetartalmát növelni felvert tojásfehérje hab is kerülhet a tetejére vagy fehérjeturmixot sűrűbbre készítve öntetként tálaljuk a hajdinás kása mellé.

 

 

Silye Gabriella