Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Zabgolyó csipkebogyóval

C-vitamin 1000mg BioTechUSA

A csipkebogyó teát mindenki ismeri és a jótékony hatásait is, most egy finom desszertet készítünk belőle, hőkezelés nélkül, hogy ne veszítsen a tápanyagtartalmából.

Zabgolyó csipkebogyóvalHozzávalók:

  • 2 alma
  • 100g csipkebogyó
  • 150g aprószemű zabpehely
  • 2 kanál eritrit vagy méz
  • mandula

Elkészítés:

  1. A csipkebogyót áztassuk be egy éjszakára egy minimális vízbe, majd másnap magozzuk ki, ha zavar a mag és vagy turmixoljuk le vagy vágjuk apróra.
  2. Az almát lereszeljük, hozzákeverjük a csipkebogyót, a zabpelyhet, édesítőt és a csipkebogyó beáztatott levéből annyit adagolunk, hozzá, hogy gyúrható massza legyen.
  3. Ízlés szerint adható hozzá fahéj, narancshéj is.
  4. Golyókat formálunk belőle és szeletelt mandulába forgatjuk.

Silye Gabriella