Életmód
Zabgolyó csipkebogyóval
Hozzáadva: 2014.10.15. 11:13
Loading...
A csipkebogyó teát mindenki ismeri és a jótékony hatásait is, most egy finom desszertet készítünk belőle, hőkezelés nélkül, hogy ne veszítsen a tápanyagtartalmából.
Hozzávalók:
- 2 alma
- 100g csipkebogyó
- 150g aprószemű zabpehely
- 2 kanál eritrit vagy méz
- mandula
Elkészítés:
- A csipkebogyót áztassuk be egy éjszakára egy minimális vízbe, majd másnap magozzuk ki, ha zavar a mag és vagy turmixoljuk le vagy vágjuk apróra.
- Az almát lereszeljük, hozzákeverjük a csipkebogyót, a zabpelyhet, édesítőt és a csipkebogyó beáztatott levéből annyit adagolunk, hozzá, hogy gyúrható massza legyen.
- Ízlés szerint adható hozzá fahéj, narancshéj is.
- Golyókat formálunk belőle és szeletelt mandulába forgatjuk.
Silye Gabriella