Ugrás a tartalomhoz
Táplálék-kiegészítő tippek

A marhafehérje előnyei

Biológiai érték

A biológiai érték egy olyan szám, amely a fehérje hasznosulását mutatja meg. A tojásfehérje jelenti a kiindulást 100 ponttal, a teljes tojás pedig 94. Minden más aminosavforrást a tojásfehérjéhez hasonlítanak. A marhahús maga 80 körüli értékkel rendelkezik, de a fehérjepor a teljes tojáséval megegyező értékű. Ezzel nagyjából megegyezik a marhafehérje biológiai értéke, tehát teljesen ideális fehérjeforrás az izomépítés szempontjából.

Emésztés

A tejsavófehérjék esetében az a probléma, hogy a tejsavóban található laktóz lassítja a fehérje felszívódását. A marhafehérje nem tejszármazék, így nincs tejcukortartalma sem. Ráadásul, mivel izolátum vagy hidrolizátum formában tartalmazzák a fehérjét, így koleszterin és zsír sem marad a végtermékben, ami tovább fokozza a felszívódás mértékét.  Emésztése a gyomorban zajlik, így könnyebben emészthető.

Nincs többé puffadás

Sokan panaszkodnak a tejsavófehérjére, mert puffadást okoz. Ez egyrészt a laktóz emésztésével kapcsolatos probléma. Másrészt a tejsavófehérje a belekben emésztődik, míg a marhafehérje a gyomorban.

Aminosav és ásványianyag-tartalom

Mind a 9 esszenciális aminosavat nagy mennyiségben tartalmazza, ami a szervezet és az izomépítés számára különösen hasznos. Magasabb ásványianyag-tartalmában szerepel a szelén, a jó felszívódású vas, az immunrendszert erősítő cink és a B-vitaminok. Ezen vitaminok és ásványi anyagok fontos szerepet játszanak az anyagcsere működésében és a szervezet szénhidrát-  és zsírfelhasználásában. Természetes kreatintartalma szintén segíti az energiatermelést.

A fehérje kiválasztásánál az alapvető szempont az hogy lásd, hogyan reagál rá a szervezeted. Ha puffadsz tőle, vagy pattanásos leszel, akkor váltani kell, mert nem megfelelő a hasznosulás.  A marha- fehérje esetén nagyobb eséllyel nem lesz panaszod, mint általában az jellemző a tejsavófehérjére. Mivel azonban a marhafehérje alapanyaga drága, így a fehérjepor is drágább, mint a tejsavó esetén.

HydroBeefTM -eljárás

A HydroBeefTM európai marhából származó, többlépcsős hidrolízisen átvezetett peptid formula, speciális aminosav bázissal, eltérő molekulaméretű és előemésztett peptidekből.

A HydroBeefTM az alacsony zsírtartalmú marhahúsnál (pl. steak) könnyebben emészthető fehérje- forrás, mely 60 percen belül felszívódik és magas fehérje-nitrogén pontszámmal (PNS: 100) rendelkezik. Ez 97%-nál magasabb, tiszta, koleszterinmentes fehérjeforrást jelent.

Izomépítés és paleo étrend

A marhafehérje turmix fehérjetartalma hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez és a megszerzett izom megtartásához. Természetes vitamin- és ásványianyag-tartalma javítja a tápanyag beépülést, melyek közül a B₆-vitamin részt vesz a normál fehérje- és glikogén-anyagcserében, valamint hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Kiváló fehérje-kiegészítője a paleo étrendnek!