Hajdinás gyümölcsdesszert (gluténmentes)
Nem kis fejtörést okoz, hogy milyen nassolnivalót fogyasszunk, ha gluténmentesen szeretnénk étkezni. Ha mégis találunk egy befutó receptet, nagy rá az esély, hogy megkóstolva nem adja a vágyott ízélményt. A jó hírem az, hogy ez a hajdinás gyümölcsdesszert nem csak gluténmentes, de elképesztően finom is.
Könnyen, gyorsan elkészíthető, és amellett, hogy finom, gluténmentes desszert, bármelyik diétába passzol, akár edzés előtti energizálónak is beilleszthető!
Hozzávalók:
- 30 dkg főtt hajdina
- 2-3 barack
- 2 marék eper vagy meggy
- 2 marék áfonya vagy szeder
- 2 dl növényi tej vagy fehérjeturmix
Elkészítés:
A hajdinát kb. kétszeres mennyiségű, enyhén sóval ízesített vízben megfőzzük, majd a növényi tejjel kicsit még sűrítjük és végül a gyümölcsöket is hozzákeverjük. Ha fehérjeturmixot adunk hozzá, akkor növelhetjük a fehérjetartalmát és akár ízesíthetjük is a desszertet.
Tipp:
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető és akár szószt is készíthetünk hozzá, egy sűrűbbre készített fehérjeturmixból.
Akár magokkal is és fekete kakaóval, kókusszal is feldobható.
Jó étvágyat!
Silye Gabriella