Kékszőlős-áfonyás protein smoothie
Napjainkban egyre többen fogyasztják a chia magot, mely gazdag Omega-3 zsírsavakban és alfa-linolénsavban, ami nagyszerűen támogatja a szív- és érrendszert. Kutatások szerint növeli a jó koleszterin mennyiségét, az összkoleszterin szintet pedig csökkenti. Az áfonya óriási antioxidáns (flavonoidok, antociánok, C-vitamin) tartalmáról mindenki hallott már. A vörösbor jótékony hatásait adó resveratrol nevű antioxidáns a kékszőlő héjában található meg. Húsa kiváló magnézium és B-vitamin forrás, mely segít a stressz leküzdésében, de a folsav, vas és linolsav tartalma is kiemelkedő.
Hozzávalók:
1 tk Chia mag
1adag vaníliás fehérje por (a Protein Express-t ajánjuk)
1 ½ csésze kék szőlő
1/2 csésze áfonya
1 tk lenmagolaj
2 dl víz
Elkészítés:
Turmixold össze a hozzávalókat és fogyaszd el!
Silye Gabriella, sporttáplálkozási szakértő