Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Táplálkozás tömegnöveléskor – Debreczeni Gábortól

Tápanyagbevitel

A szénhidrát bevitelem 5-600 g körül mozgott naponta, míg a fehérje bevitelem napi 70-80 dkg húsból, és napi 4-5 Nitro Gold turmixból állt össze. A szénhidrát igényemet rizzsel elégítettem ki, egy részét rizsporban főztem meg „tejberizsnek” míg másik részét rendesen egy kis zöldfűszerrel, és sóval ízesítve főztem köretnek.

Ebben a hónapban egy kis lazítást is megengedtem magamnak néha napján, amikor tésztás ételt, vagy pizzát fogyasztottam. Mivel nem vagyok egyébként nagy pizza evő, ezen alkalmak száma nem volt számottevő, talán kétszer ettem a hónapban pizzát. Tésztás ételekhez egyébként durum tésztából szoktam tésztát főzni, annak is rendkívül jó íze van.

Csalóétkezés

A húsételeknél ebben a hónapban a különböző darált húsból készült ételek domináltak, marha, sertés húsból készítettem csevapcsicsát, vagy fasírtot/ a fasírtba nem kenyeret szoktam áztatni, hanem puffasztott rizst, például sós-sokmagvasat/

Mivel a tömegnövelésem alatt a hátam, mellem, combhajlítóm vastagítására szánok nagyobb figyelmet, most ebben az időszakban ezek nem élveztek külön prioritást, heti 4 napos edzéstervvel egyszer voltak megmozgatva hetente.

Táplálék-kiegészítők

Táplálék kiegészítőim mellé multivitamint, Omega 3 zsírsavat, Glucosamine 500-at fogyasztottam, illetve megkóstoltam a Glutanatort. Nagyon meggyőző terméknek bizonyult számomra, rendkívül ízletes, és edzés közben megnyugtatóan pótolja a glutamin szükségletet. Edzés közbeni italként így most ezt kortyolgattam.

Táplálék kiegészítőim pedig változatlanul a jól bevált Nitro Pure Whey Gold, mint minőségi fehérje, glutamin forrás, valamint a rizsből álló szénhidrát bevitelemet a Nitro Gain tömegnövelővel egészítettem ki.

A teljes BioTechUSA tömegnöveléshez ajánlott termékportfolióról, valamint Németh Sándor szakértőnk javaslatit, hogy melyiket és mikor érdemes fogyasztani ITT olvashatsz bővebben.

Napirend

A fentebb említett tápanyag bevitelemet természetesen ebben a hónapban is napi többszöri étkezéssel oldottam, és oldom meg.

Ebben a hónapban is a szokásos módon állt össze a napom, reggel 05.00 órakor keltem, mint máskor is, a napomat egy szénhidrátos-fehérje turmix elkortyolgatásával indítom, és megfőzök aznapra. Utána a napi szénhidrát és fehérje szükségletemet 2-2,5 óránkénti evéssel elégítem ki. A szilárd étel mellé turmixot is szoktam természetesen fogyasztani, a reggelin kívül: egy fehérje turmixot délelőtt megiszok, edzés előtt 2 órával egy szénhidrátos-fehérjés zabpelyhes turmix ad energiát az edzéshez, edzés alatt Glutanatort iszok, edzés végén szénhidrátos fehérje turmix, aztán egy óra múlva még eszem, és lefekvés előtt is iszom egy fehérje turmixot.

 

Debreczeni Gábor