Változatos ételkészítési módok diétához
Beleeshetünk abba a hibába, hogy állandóan grillezett csirkemellet fogyasztunk, ami hamar unalmassá válhat, rosszabb esetben szó szerint nemet mond a szervezetünk. Ilyenkor nem elég, hogy le sem tudjuk nyelni a natúr csirkemellet, hamar kudarcba fulladhat a fogyókúra. Ne ess abba a hibába, hogy diéta idején unalomig csak csirkemell kerüljön az asztalra!
Persze a legdiétásabb még mindig a natúr csirkemell, de azért magát a húst is variálhatjuk időnként: hal, pulykamell, néha sovány marhahús is beilleszthető a diétába. Ha ragaszkodunk a fogyókúra aranyszabályaihoz és csakis csirkemell szerepel az étrendünkben, az is változatosan fűszerezhető például zöldfűszerekkel. Akár petrezselyemmel, metélőhagymával, oreganóval, bazsalikommal, köménnyel stb. is fűszerezhetjük a husit, sőt különböző pácokat is készíthetünk, a jobb ízélmény miatt.
Egyéb Diétás ételkészítési módok:
- Sütőzacskó – zsiradék nélkül készíthetőek benne az ételek és még a csirkemell sem szárad ki, puha és finom marad, akár hagymát is dobhatunk mellé vagy zöldséget!
- Sütni kókusz- vagy nem hidrogénezett pálmaolajban érdemes, hogy elkerüljük a sütés hatására keletkező transzzsírsavakat.
- Készíthetünk rakott ételt is pl. hajdinával, és ha diéta közben vagyunk, ahol alacsonyabb szénhidrátbevitel a cél, akkor arányaiban több hússal és zöldséggel készítsük el és kevesebb hajdinával, rizzsel. Tetejére felvert tojást is tehetünk vagy natúr joghurttal is megkenhetjük az ételt.
- Sokan szeretik a főzelékeket és annak is van reform változata. Egyrészt ne főzzük pépesre a zöldségeket, másrészt pici natúr joghurttal vagy saját magával (keveset kiveszünk és turmixoljuk) is sűríthető.
- Göngyölt ételek is készíthetőek zöldségekkel töltve, amit ha kell, egy kis főtt tojással még dúsíthatunk. A feltekerés után hústűvel összetűzve tepsiben kisüthetünk.
Jó étvágyat!
Dietetikus
“A változás körülöttünk és bennünk állandó. Figyelj a tested jelzéseire és támogasd aszerint, mert így tudod megteremteni az egyensúlyt”