3 diétás desszert recept a csalónapokra
Nyers vegán desszert golyó
Hozzávalók:
- datolya: 200 g
- mogyoró: 100 g
- karobpor: 1 ek.
- házi szilvalekvár: 1 ek.
Elkészítése:
Nagyon egyszerű. Az összes hozzávalót tedd egy turmixgépbe, majd kivéve formálj belőle golyókat – már fogyaszthatod is!
1 db (40 g):
Energia: 146 kcal
Zsír: 1,5 g
Szénhidrát: 24 g
Fehérje: 2,2 g
Jéghideg joghurt desszert
Hozzávalók:
- 70 g datolya
- 40 g dió
- 30 g mogyoró
- kevés víz
- 175 g joghurt
- 10 g datolya szirup
Elkészítés:
A datolyát, a diót és a mogyorót aprítógépben törd össze (kevés vizet adj hozzá, ha úgy könnyebben viszi a gép). A joghurtot keverd össze a datolya sziruppal. Készíts elő 6 db muffin formát és az aprított alappal béleld ki az alját, majd kanalazd rá a joghurtot. Az egészet tedd be a mélyhűtőbe és onnan kivéve fogyaszd!
1 db (55 g):
Energia: 136 kcal
Zsír: 7 g
Szénhidrát: 14 g
Fehérje: 4 g
Görög joghurt torta roppanós csokimázzal
Hozzávalók:
- 750 g görög joghurt
- 100 g cukormentes keksz / aprószemű zabpehely
- 60 g pekándió
- 10 g zselatin
- eritrit
- holland kakaópor (cukrozatlan)
- kókuszzsír
- víz
Elkészítés:
A kekszet/zabpelyhet és a pekándiót helyezd apritóba és mixeld össze annyi kókuszzsírral, hogy formázható legyen a tészta alap, ne morzsolódjon. A kész masszát helyezd egy sütőpapírral kirakott kisebb tortaformába és egyenletesen lapítsd ki az ujjaiddal.
A zselatint keverd ki 4 evőkanál szobahőmérsékletű vízzel, majd adj hozzá még kb. másfél deci forralt vizet és keverd el. Egyből add hozzá a görög joghurtot és alaposan verd fel habverővel – ekkor még édesítheted eritrittel ízlés szerint. Öntsd a tortaalapra és az egészet rakd hűtőbe.
A csokibevonathoz 3 evőkanál kakaóport és eritritet 5 evőkanál vízzel főzz össze folyamatos kevergetés mellett. Hűtsd vissza annyira, hogy az ujjadat épp bele tudd dugni és ekkor adj hozzá 6 dkg kókuszzsírt és keverd el alaposan. Ha készen van, öntheted a torta tetejére és az egészet tedd vissza még 1-2 órára a hűtőbe.
1 szelet:
Energia: 172 kcal
Zsír: 6,5 g
Szénhidrát: 11,1 g
Fehérje: 14,9 g