Receptek
Mákos guba torta vaníliasodóval
Hozzáadva: 2015.01.28. 15:53
Loading...
A mákos guba olyan klasszikus, amiről nehéz elhinni, hogy beilleszthető egy diétás étrendbe. Azonban némi csavarral könnyedén elkészíthető a reform verziója, ami egy-egy csalónapon jól eső finomság lehet és lelkiismeretfurdalás nélkül fogyaszthatjuk. Ráadésként a jól bevált trükk itt is működik: helyettesítsd Iso Whey Zero fehérjeporral a sodót.
Koronázd meg a napot reform Mákos Guba tortával
Hozzávalók:
- 10 db szikkadt kifli (teljes kiőrlésű)
- 5 tojás
- 100g darált mák
- 50g darált eritrit
- 1 liter kókusztej
- reszelt citromhéj
- kókuszzsír a tepsi kikenéséhez és a szórásához zabpehely
A vaníliasodóhoz:
- 40g kókuszliszt
- 50g eritrit
- vaníliarúd kikapart belseje
- 4 db tojássárgája
- 8 dl kókusztej
A sodót kiválthatod vaníliás fehérjeporral, így megemeled a desszert fehérjetartalmát és a kalóriatartalma pedig csökken.
Elkészítés:
- A kiflit karikázzuk fel, közben a tejet melegítsük fel és adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, majd a tojások sárgáját is hozzá keverjük.
- A mákot keverjük össze az eritrittel és fokozatosan kevergetve adjuk a tejhez a mákot is.
- Egy szögletes jénait vagy egy kb. 26 cm-es tortaformát kókuszzsírral kikenjük, és szórjuk meg egy kis darált zabpehellyel. Öntsük bele a mákos kifliket, egy kicsit nyomkodjuk meg.
- Előmelegített sütőben süssük kb. 15 percet. Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük és rákenjük a süti tetejére és visszatesszük pár percre még a sütőbe, hogy megpiruljon a teteje. Vaníliasodóval tálaljuk.
Silye Gabriella, BioTechUSA sporttáplálkozási szakértő