Ugrás a tartalomhoz
Életmód

PROTEINMISU, avagy protein tiramisu

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 2 tojasfehérje
    2 kk sütőpor
    pici szódabikarbóna
    10 g csokoládé ízű Iso Whey Zero
    10 g zsírtalanitott kókuszliszt (vagy helyette fehérjepor)
    50 g light cottage cheese (vagy sovány túró)
    kb. 3-4 evőkanál eritrit vagy más édesitő
    +1dl vízben 1,5 tk instant kávé és 1,5 kk rumaroma keveréke

 

Elkészítés:

Alaposan összekeverünk mindent egy hőálló edényben és légkeveréssel megsütjük kb. 10 perc alatt, vagy mikróban 4×1 perc max teljesítményen és kb. 3×1 perc grill fokozaton/vagy 60%-on (vagy egyszerűen ugyanazon fokozaton, meg-megkeverve míg piskóta állagú nem lesz)

A krémhez:

  • 80 gramm light sajtkrém vagy sovány krémtúró
    15 gramm vaníliás Iso Whey Zero
    1-2 teáskanál édesítő

Elkészítés:

Feldaraboljuk a piskótát, ebből mehet egy réteg alulra, bőségesen meglocsoljuk a rumos kávéval, rákanalazzuk a krém felét, majd még egyszer ugyanígy. A tetejét édesítős kakaóporral vagy csokis fehérjével hintjük meg.

1-2 óra hűtés után az igazi, mikor már jól összeértek az ízek.
Tápérték a felhasznált alapanyagoktól függ, nekem így alakult:

280 kcal/45 g protein/13,5 g ch/5,3 g zsír