Ugrás a tartalomhoz
Hírek

Rekorddal zárult az idei BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity kampányunk

Az idei évben 17. alkalommal rajtolt el Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye, az NN Ultrabalaton. Közép-Európa leghosszabb futóversenyén cégcsoportunk több formában is képviseltette magát: nyolcadik éve hivatalos frissítőpartnerként a legjobb termékeinkkel segítettük a résztvevőket; idén két futócsapatunk is képviselte társaságunkat és immár ötödik alkalommal valósítottuk meg a BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity nevű jótékony kezdeményezésünket, melynek keretében rekordösszegű támogatást gyűjtöttünk egészségügyi intézmények számára. Ha mindez nem lenne elég, Event & Apparel osztályunk a teljes hétvége alatt termékkóstoltatással, nyereményjátékokkal és egyedi standunkkal várta az érdeklődőket.

2023-ban adományozási kampányunkat egy teljesen új koncepció mentén szerveztük meg, hiszen idén először egészségügyi intézményeket és kórházi osztályokat lehetett javasolni az NN Ultrabalaton közösségi média oldalán. A mintegy 5200 komment beérkezése után, egy előszűrést követően 6 intézmény került kiválasztásra, melyek közül közönségszavazás útján döntötték el a futók és a BioTechUSA fitt közössége, hogy 2023-ban kit szeretnének támogatni. Idén a döntőbe jutottakra több mint 51.000 szavazat érkezett.

A három legtöbb szavazatot kapott intézmény: 

Az adományozás menete 

A BioTechUSA és az NN Ultrabalaton idén is lehetőséget biztosított a futók számára, hogy időmérő chipjeik letéti díját visszaváltás helyett erre a nemes célra ajánlhassák fel. Emellett tetszőleges összeget is adományozhattak, melynek köszönhetően rekordösszegű, összesen 6.200.150 forintot gyűjtött össze idén a futóközösség, amihez cégcsoportunk két különböző forrásból is hozzájárult. A fogyasztók a webshopon keresztül történő vásárlásukat tetszőleges összeggel egészíthették ki, ezen túl pedig a BioTechUSA társadalmi felelősségvállalási programjának égisze alatt 5-5-5, azaz összesen 15 millió forinttal bővítettük ki, így 2023-ban összesen 21 561 465 forintot ajánlottunk fel jótékony célokra.  

Mindazok a futók, akik támogatták a nemes kezdeményezést, egyedi BioTechUSA shakert vihettek haza. A kezdeményezés nagykövete Kovács-Nyári Diána színésznő volt, aki maga is futott és adományozott a versenyen.

Támogatott egészségügyi intézmények 

A tavalyi évhez hasonlóan az adományok átadására ismét a BioTechUSA-cégcsoport székházában került sor, Lévai Bálint, a BioTechUSA vezérigazgatója és társtulajdonosa és Zelcsényi Miklós, a Balatonman ügyvezetőjének részvételével. 

A legtöbb szavazatot és így a legmagasabb, 8.280.732 forint támogatást a Peter Cerny Alapítvány kapta, aki több mint 30 éve vállal úttörő szerepet a magyarországi koraszülött-mentésben. A befolyt összeget a koraszülöttek, a beteg újszülöttek, valamint a csecsemők intenzív ellátását segítő eszközök beszerzésére fordítja.

A Bethesda Gyermekkórház Fájdalomkezelő Ambulanciája jelenleg az egyetlen intézmény hazánkban, ahol krónikus, akár több éve nem múló fájdalommal élő gyerekeknek adnak reményt. Az intézményben dolgozó szakemberek nem feltétlenül a gyógyszeres terápia vagy az egyedüli gyógyszeres kezelés hívei, cserébe holisztikus szemlélettel gyógyítják a testet és a lelket is. A BioTechUSA 6.968.439 forintos támogatását a fájdalomközpont még hatékonyabb működésére fordítja a Gyermekkórház. 

Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház II. Belgyógyászati Osztálya aktív fekvőbeteg ellátást, kardiológiai rehabilitációt és járóbeteg szakellátást végez, profiljába tartozik többek között az invazív és non invazív kardiovascularis diagnosztika és terápia területe. Az osztály a 6.312.294 forintos adományt kórtermek modernizálására és új vizes blokkok kialakítására fordítja, amely a betegek és a dolgozók jólétét egyaránt javítja majd. 

Nagyon köszönjük az Ultrabalaton futóinak, az önkénteseknek és a BioTechUSA fitt közösségének, hogy aktívan szavaztak és idén minden korábbinál nagylelkűbben adományoztak! 💙