-8kg Iso Whey Zeroval

2015-03-04 14:55:00

Fogyásom története

Arról már írtam, hogy néhány kedves ismerősömmel hogyan értünk el szép fogyást. Arról viszont még nem meséltem, hogy én magam is diétázom január óta és -8 kg-nál tartok.

Így kezdődött

Decemberben éreztem azt, hogy lassan itt lesz az ideje egy diétának, mert már nem esik jól a futás az ízületeimnek és nem ártana kicsit kitisztítani a szervezetemet. Ekkor kezdtem el komolyabban űzni a saját testsúlyos edzéseket is, amit nagyon megszerettem és ez is motiváló tényező volt. Ezen kívül volt egy pár napos lázas megbetegedésem. Pedig nagyon-nagyon ritkán vagyok lázas. Nem is emlékszem, mikor voltam utoljára. Olyanra pedig egyáltalán nem emlékszem, hogy volt-e hasonló, hogy nem volt étvágyam. Nem ittam kávét sem ebben a pár napban, pedig nagy kávés vagyok. Vagyis voltam. Úgy éreztem, hogy túl sok a méreganyag, amit beviszek a szervezetembe, így az első döntésem az volt még decemberben, hogy nem fogyasztok több mesterséges édesítőszert. Így pedig kávét sem, mert azt csak ezekkel szeretem. Azóta nem ittam kávét és csak eritritet fogyasztok, ha éppen úgy alakul, de ritkán alakul úgy. Az összes édesítőszer, ami megmaradt, az a napi 2 kanál fehérje turmix.

Ahogy eldobtam az édesítőszereket (amiket egyébként nagyon nagy mennyiségben fogyasztottam), elmúlt az állandó éhségem. Mert ugye a mesterséges édesítő GI-je ugyanolyan minta cukoré. Ergo megemeli a vércukorszintet és jön az inzulin kibocsátás, vagyis amit eszek, az szépen elraktározódik. Akármilyen tisztán is étkezem. Mindezek után karácsonykor sem nagyon ettem édességeket és a nagy kajálásokat is tudatosan, de mindenféle rossz érzés, vagy szenvedés nélkül kihagytam.

Nagy Dóri fogyásának történe, Iso Whey Zeroval -8kg 2 hónap alattInnen indult el a motivációm

Januárban aztán nekiálltam csökkenteni a kalória bevitelt és a kilók tökéletesen a tervek szerint megindultak lefelé. Most két hónap után -8 kg-nál tartok.

Edzésrend

A következő heti edzésrenddel kezdtem:

-          heti 4 saját testsúlyos/súlyzós edzés, heti 2 aerob edzés

Mostani edzésrendem:

-          heti 4 saját testsúlyos/súlyzós edzés, heti 6 aerob edzés

Étrendek

Január:

 

 

Február:

 

 

Március:

 • Reggeli előtt: One-a-day multivitamin, 1000 mg C-vitamin, 2 kapszula Calcium complete, 2 kapszula Omega 3, Thermo Drine Pack-ból a Narancs kapszula
 • 4:45: 30 g zabpehely, 3 tojásfehérje, 1 sárgája, 75 g cottage cheese
 • Edzés előtt a Thermo Drine Packból az l-carnitine tabletta
 • 6:00: edzés, utána 1 adag Iso Whey Zero, BCAA, GlutaminThermo Drine Pak-ból a két Thermo Drine Pro
 • Kivéve, ha reggel éhgyomros kardió edzés van (ez heti legalább 2 alkalom). Ebben az esetben reggel éhgyomorra L-carnitine 2000 mg ampulla és Thermo Drine Pack Narancs kapszula, majd edzés után fehérje és a 9:00 órás étkezéskor jön minden egyéb fenti kiegészítő (multivitamin, ásványi anyagok, Omega 3)
 • 9:00: 30 g zabpehely, 1 kanál Iso Whey Zero
 • ebéd előtt: Thermo Drine Packból a Super fat burner
 • 12:00: 30 g gersli, bulgur vagy hajdina, 100 g csirkemell, vegyes zöldség
 • ebéd után: lecitin, C-1000, Calcium complete, One-a-day
 • 16:00: 100 g csirkemell, vegyes zöldség, utána 2 kapszula CLA
 • 17:00-tól délutáni edzés (súlyzós vagy kardió). Ha kardió van, akkor 15:00-kor fogyasztom az utolsó étkezést, edzés előtt pedig l-carnitine 2000 mg, utána fehérje. Ha súlyzós edzés, akkor 16:00-kor étkezek és edzés előtt és után glutamin és BCAA 1-1 adag. Edzés után szokásos fehérje.
 • 20:30: 100 g zsírszegény  túró

Nagyon remélem, hogy nem hagytam ki semmit... Láthatod, hogy havonta csökkentetem a kalóriamennyiséget, alapvetően szénhidrátból. Némileg az Aminosavak mennyiségét növeltem és növelem, ahogy csökken a szénhidrát, illetve növeltem a mozgás mennyiségét is. Legalább júniusig tervezem a szigorú diétát, még jó lenne 8 kg-t leadni, de meglátjuk, hogyan sikerül, mert most fogok diplomázni és sok előadást is tartok a jövőben, amikre készülnöm kell, ráadásul az egyetem utolsó félévében sem hagynak minket „élni”, úgyhogy az edzések (sokszor napi 2) és a munka mellett bőven van elfoglaltság. Ha mindezek ellenére úgy alakul a formám, akkor tavasszal, de legkésőbb ősszel elképzelhető, hogy lesz egy kis meglepetés:)

2 csalóétkezésem volt/lesz, egyik február elején, a névnapomon, benyomtam egy zabszeletet, illetve most lesz hétvégén egy, amikor is a szülinapomon enni fogok az extracsokis tortámból egy szeletet. Mindenféle lelkifurdalás nélkül ;-) De a havi egy félrekajálást ezután is be fogom tartani :)

Fehérjéből nekem mindig fontos, hogy ne tartalmazzon hozzáadott cukrot. Diétában a szénhidrátot a fehérje felszívódásához glutaminnal pótolom, az is segíti, hogy bejusson a kiéhezett izomsejtekbe. Fontos, hogy ne veszítsek izomtömeget, így magasan tartom a fehérje bevitelt, de nagyon fontos, hogy mindemellett elég zöldséget és antioxidánst is fogyasszak, hiszen a fizikai és a szellemi leterhelés elég jól tudja a stressz szintet növelni. Az pedig nincs jó hatással az immunrendszere és a kortizol szintre. Az Iso Whey Zero régóta a kedvencem és a versenyfelkészülések alkalmával is mindig iszom. A vaníliás a kedvencem :)

Az edzéseimről írtam és írni is fogok majd még. Nemsokára pedig kicsit kivesézzük az SMR hengert :)

Remélem adtam némi motivációt, illetve segítséget a diétához. Továbbra is elértek a Szakértő válaszol rovatban, ha kérdésetek lenne!

Dóri

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

KÉRDEZD DÓRÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

Nagy Dóra TERMÉK TIPPJEI

FACEBOOK