Felkészülésem az Arnold Classic-ra

2016-07-11 13:33:00

Az őszi szezonom szeptemberben kezdődik az Arnold Classic Europe-al, majd ezen és a novemberi IFBB Világbajnokságon kívül még négy nemzetközi versenyen tervezem az elindulást.

Kiss Virág bikini modell versenyforma Kiss Virág bikini modell a színpadon

Amikor tovább kell lépni

Az idei versenyfelkészülésem teljesen eltér az előző szezonoktól, mivel januárban edzőt és termet váltottam. Ez nem egy hirtelen döntés volt, hanem egy jól átgondolt cselekedet. Ha elérünk egy szintre abban, amit nagyon komolyan, mindent beleadva csinálunk, de nincs további fejlődés, csak egy helyben topogás, amire az eredmények figyelmeztetnek a legjobban, az mindig egy jelzés. Jelzés, hogy itt az idő a változtatásra, a továbblépésre. Szerintem ez az élet minden területére érvényes, legyen szó munkáról vagy sportról.  Nem először hoztam ilyen komoly elhatározást amióta versenyzem, amivel egy magasabb szintet céloztam meg.

versenyszezon Végre vizsgák nélkül

Január óta készülök nagyon tudatosan az őszre, a BioTechUSA teljes körű támogatásával és az ország legsikeresebb edzőjével, Berkes Lászlóval. Első versenyszezonom az 5 év alatt, hogy nem terhelnek egyetemi vizsgák a versenyeim közben, úgyhogy ez most nagy könnyebbség számomra, sokkal nyugodtabbnak érzem magam.

Edzésem és étrendem

Kiss Virág edzőruhábanAz edzésem és az étrendem is radikálisan megváltozott. Heti 6 edzésem van, plusz a kardió és kiegészítő edzések, más izomcsoportokra van felosztva az edzésem, mint korábban. Dolgozunk az arányok javításán, a vállamon és a lábaimon is.

Az edzések mellett mentálisan is készülök, hagytunk időt a feltöltődésre, egy kis nyaralásra. Napokon belül indul az éles felkészülés szigorú versenydiétával és napi 2 speciális edzéssel.

A nemzetközi mezőny évről évre erősebb, a top 6-ban jól ismerjük már egymást, mindenkit ugyanaz a cél hajt. A bírókat pedig egyáltalán nem érdekli, hogy az elmúlt hat hónapban milyen formát hoztál az edzéseken, ők azt a pár percet bírálják, amit előttük töltesz.

TIPP:
Ezek lennének a kedvenc popsi formáló gyakorlataim:

  1. Guggolás Smith keretben
  2. Egylábas guggolás padon
  3. Combhajlító fekve
  4. Sissy guggolás

Virág


Kíváncsi vagy, hogyan zárul a felkészülés, milyen eredményt ért el Virág? ITT elolvashatod.


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

KÉRDEZD

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

TERMÉK TIPPJEI

FACEBOOK