Rövid beszámoló az Arnold Sport Festivalról

2015-03-20 12:38:00

Ha versenyzésről vagy versenyfelkészülésről van szó, akkor számomra csak kulcsszavak léteznek: akarat, kitartás, kitűzött célhoz való eljutás, rendszer, fegyelem, pontosság, küzdelem, tudatosság, boldogság.

Kiss Virág bikini fitness modell az Arnold Sport Festiválon

Sokan nincsenek tisztában magával a kifejezéssel: bikini (fitnesz) modell. Összetévesztik a fotó és kifutó modellekkel, esetleg hasonlítgatnak minket a testépítőkhöz... ami nem baj, hiszen ez a kategória még mindig újdonság, egy új és felfelé szárnyaló vonal, amit – nagy örömömre – egyre többen kezdenek megismerni, megszeretni és elismerni, mint sportágat. Hiszen mi sportolók vagyunk, akik 100%-ban a nőiességet képviseljük, nem csak a színpadon, hanem a hétköznapokban is! :)

Kiss Virág bikini fitness modell a színpadonRövid beszámoló az Arnold Sport Festival-ról, USA

A tavaszi szezonom első versenye az amerikai Arnold Classic volt Colombusban, ahol sajnos idén nem sikerült a döntőbe kerülés. Arnold Schwarzeneggert mindenki ismeri, egy igazi legenda! Az ő nevéhez és szervezéséhez köthető, ez az évente kontinensenként megrendezésre kerülő, IFBB nemzetközi verseny.

A 3 hónapos felkészülésem alatt több mint 8 kg-ot fogytam, volt egy stratégia és egy - akkor jónak gondolt- összeállított menet (*megjegyzés: nem a formaidőzítéssel volt probléma, hanem azzal, hogy ameddig én vékonyítottam a formán az ellenfelek izomtömeget pakoltak magukra). A verseny elődöntője után kiderült, hogy hiába fogytam be nagyon és vittem ki eddigi életem legvékonyabb formáját, most nem ezt keresték a bírók. Utólag lehet sok mindent mondani... eltaktikáztuk, túlfogytam, nem ez az idei nemzetközi trend, vékony voltam felül, eltűnt a vállam. Tény, hogy a mezőnyhöz képest jóval keskenyebb voltam, de egy biztos: rajtam legalább nem maradt felesleg!

A verseny után látva a mezőnyt, visszanéztem a képeket, beszéltem nemzetközi bírókkal, kialakult egy kép, hogy mégis hogyan nézzen ki az elkövetkezendő 8 hetem. Ugyanis nincs megállás, nincs összeroppanás, irány az IFBB Európa Bajnokság!

Nem gondoltam volna, hogy az eddiginél lehetek még motiváltabb... de most kijelenthetem, hogy az vagyok! Amióta hazajöttem minden nap keményen dolgozom, hogy csiszoljak a formán és úgy utazzak ki az EB-re, hogy ismét megtettem mindent!

(Még több kép: www.facebook.com/kiss.virag.fitness)

Bikini fitness modell verseny a színpadon

Nem csak verseny, expo is

Ez a 3 napos rendezvény főleg az exporól szól és arról az őrületes hangulatról, amit az a 900 kiállító odavarázsol. Hatalmas élmény volt részt venni egy ilyen nívós rendezvényen, ahol a világ minden tájáról érkeztek nem csak versenyzők, de a sport és egészséges életmód követői is. A szombat tekinthető fő napnak, hömpölygő tömeg, tumultus, alig lehetett eljutni egyik standtól a másikig. Kora reggel szinte elsőként már kint voltunk, pontosan azért, hogy kényelmesen körbe tudjuk nézni és megpróbáljuk a tömeget elkerülni.

Ahogy beléptünk az expora, egy olasz csapatba botlottunk, elindultak felém és közben a ’’Fiore”, ’’BioTechUSA” és ’’Piccolina” szavakat kiabálták. Elmondhatatlanul szuper érzés, amikor a világ másik végén így fogadnak. :)

Kiss Virág a színfalak mögött mosolyogSzerintem egy sportolónak az egyik legnagyobb visszaigazolás, ha az emberek elismerik a munkáját és kitartását. Voltak olyan Los Angelesben élő magyarok, akik azért utaztak Colombusba, hogy találkozhassanak velem személyesen is. Ezúton is köszönöm a tengerentúli szeretetet és támogatást! :)

Következő állomások:

 

1. Április elején a BioTechUSA csapatával Európa legnagyobb expojára utazom Kölnbe a FIBO POWER-re.
2. Május elején kerül megrendezésre az IFBB Európa Bajnokság Spanyolországban, ez lesz a tavaszi szezonom fő versenye.

A következő bejegyzésemben a versenyfelkészülés hátteréről és titkairól lesz szó! ;)

Addig is minden nap tegyetek a célotokért!

Puszi,

Virág

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

KÉRDEZD

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

TERMÉK TIPPJEI

FACEBOOK