Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Narancsos joghurtkrém

2014-10-31 09:17:00

Köztudott, hogy a narancsnak magas a C-vitamin tartalma, 100g-ban 53 mg található. Így tehát egy C-vitamintban gazdag ételt fogyaszthatunk el, ha megkóstoljuk a narancso joghurthkrémet!

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/133/o_recipe_peach_parfait_20141031093744.jpegHozzávalók:

A joghurtos krémhez:

· 500 g natúr zsírszegény joghurt

· 50 ml 10%-os tejszín

· 10 g zselatin

· 3-4 evőkanál nyírfacukor

A narancszseléhez:

· 1kg Narancs kifacsart leve

· 2ek. étkezési keményítő vagy zselatin

· 1 evőkanál nyírfacukor (elmaradhat)

A díszítéshez:

· Narancs vagy akár egy gerezd barackkal is jól mutat

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/133/o_fb_cover_okt_20141031093729.jpg

Elkészítés:

  1. Pár kanál narancslében elkeverem a zselatint. A többi narancslevet édesítem ízlés szerint, hozzáadom a feloldott zselatint és kevergetve besűrítem. Félreteszem hűlni, időnként átkevergetem.
  2. Közben a joghurtos krémhez elkeverem a zselatint a tejszínnel, nyírfacukorral felmelegítjük, majd hozzákeverjük a joghurthoz.
  3. Rétegezve poharakba adagoljuk. Tetszés szerint műzli vagy zabpehely réteg is kerülhet bele. Hűtőbe téve hagyjuk míg kihűl és megdermed.

 

Silye Gabriella,

sporttáplálkozási szakértő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

KÉRDEZD GABRIELLÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

Silye Gabriella TERMÉK TIPPJEI

FACEBOOK