NN UltraBalaton, a tavasz legnagyobb futófesztiválja

2016-02-01 10:22:00

Idén milyen célt tűzzek ki magamnak?- teszik fel sokan maguknak ezt a fontos kérdést így év elején. Szeretnél többet lenni a barátaiddal, szép tájakat felfedezni, új emberekkel megismerkedni? Szeretsz futni, de a bringádat sem hagynád porosodni?

Jó hírem van, tudok egy jó hangulatú sporteseményt, amire akár a barátaiddal együtt készülhetsz, csapatban is indulhattok és mindezt itthon, a balatoni vidék ezernyi felfedezni való természeti szépsége közt.

A május 27.-29. közt megrendezésre kerülő, X. NN UltraBalaton sportfesztivál a futás és a kerékpározás szerelmeseinek is kínál programot. A jubileum alkalmából sem változik a táv, „csak 1 kör”, igaz az 220km hosszú lesz és a Balaton körül. Ezt a futók csapatban is teljesíthetik, ami remek alkalom arra, hogy közösen, egy cél érdekében küzdjetek valamiért, ami értékes, mindenkit előre visz és csapat összekovácsoló jellege is van. Nem kell megijedni, teljesíthető, hiszen nem véletlen neveztek eddig már több mint 8000-en, másrészt mert a 220km, közel 32 szakaszból fog állni. Ezen belül a legrövidebb táv mindössze 3 km, míg a leghosszabb több mint 14 km lesz. Minden felkészültségű futó megtalálja benne a neki legideálisabb szakaszokat.

Mi kell a sikeres teljesítéshez?

- Jó szervezés: Üljetek le közösen, böngésszétek át a versenykiírást, feltételeket, szabályokat, futó etikettet. Beszéljétek át, hogy az induló csapatban kinek milyen távok fekszenek a legjobban. Ki az, aki elbír/jobban bír egy sorozatterhelést (1 napon belül többször futni hosszabb távokat), vésztervet, egyszóval  mindent „A”-tól „Z”-ig.

- Jó felszerelés: A megfelelő futócipő kiválasztása nem is kérdéses. Szánd rá az időt, szaküzletben próbálj, ne a szín alapján dönts és legyen elég időd „betörni” a cipőt. Meghálálja. „Nincs rossz idő, csak rosszul megválasztott felszerelés”- tartja a mondás. A komfortérzet és a funkcionalitás a két legfontosabb tényező ebben.

- Jó frissítés: Az egyéni indulók frissítésének zászlóshajója a BioTechUSA Endurance Line termékei, míg a váltóké az Isodrink lesz. Ezek a termékek nem csak a verseny közben, de a felkészülésben is hatékony segítséget nyújthatnak.: Energy Gel Pro, Magna Shot, Isotonic és a Go Energy.

- Alap edzésterv:
Ha sürgősen szükséged van egy kezdő edzéstervre, ezzel bátran elkezdheted*:


Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

Szombat

Vasárnap

1. hét

Pihenés
(vagy ½ óra könnyű úszás)

3km
4x1p lendületes
3km

5 km vagy
Pihenés

6,5 km + 3 repülő futás

Pihenés

8 km (akár a csapattagokkal együtt

Pihenés
:)

*Runners World alapján

 

Hasznos tippekért, hogy hogyan hozd ki magadból a maximumot a elkészülés során, kattint IDE

Janota Zoltán

13x Ironman

Állóképességi szakértő, triatlon edző


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

KÉRDEZD ZOLTÁNT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

Janota Zoltán TERMÉK TIPPJEI

FACEBOOK