Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Szezámtejes brokkoli krémleves, pirított mandulával

2016-01-27 08:54:00

Egy finom tej és gluténmentes gyorsan elkészíthető leves a hideg napokra, mely nagyon hasznos Kalcium és Magnézium forrás is és az edzés utáni regenerációt is elősegíti.

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/228/o_brokkoli_egeszseg_20160115115704.jpg

Hozzávalók:

  • 1 kg fehér brokkoli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db közepes burgonya
  • 1 l víz
  • vegamix,  tengerisó
  • 1 csokor snidling
  • tetejére pirított mandulaszeletek

A szezámtejhez:

  • 6 dl víz
  • 2 marék szezámmag

Elkészítés:

  1. Előre áztassuk be a szezámmagot a vízbe, néhány órára, majd turmixoljuk és szűrjük le.
  2. A brokkolit mossuk meg és szedjük kisebb rózsákra. Az apróra vágott vöröshagymával és burgonyával együtt kevés sós, fűszeres vízben puhára főzzük. Amikor puhák a zöldségek felöntjük 1 l vízzel.
  3. A leveshez adjuk a szezámtejet és botmixerrel krémesre turmixoljuk és összeforraljuk. Tálalásnál egy kis fej brokkolival, felaprított snidlinggel és ha szeretnénk pirított mandulával megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!

Silye Gabriella

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

KÉRDEZD GABRIELLÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

Silye Gabriella TERMÉK TIPPJEI

FACEBOOK