Tervezett túledzés

2014-08-05 16:17:00

Nos, ahogyan említettem és ígértem, itt a módszer, amit sikeresen alkalmazok egy ideje.

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/103/o_10462666_771134669603315_7574968306360314924_n_20140805163156.jpgEnnek a lényege, hogy előre eltervezve túledzést produkálunk az adott/kiszemelt izomcsoportra. Egyszerű a képlet... Tulajdonképpen annyiból áll, hogy heti háromszor edzünk meg egy makacs területet, míg a többi főbb izmot csak egy átmozgató jellegű edzéssel terheljük, így biztosítva azt, hogy a növekedésért és fejlődésért felelős hormonok, valamint a tápanyagok jó része a fokozottan terhelt területekre ’áramolhasson’.

Ellenben így, hogy a többi izmot is átmozgatjuk, képesek vagyunk tónusban tartani, vagyis nem érezzük majd elhanyagolva egyik testrészünket sem.

Mutatok egy példát, lássuk az én speciális változatomat.:

- Hétfő-Péntek: Nehéz súlyos lábnap, kevesebb gyakorlat / csak a comboké a szerep /
- Szerda: Könnyű lábnap, sok gyakorlat / Vádli, comb, fenék és derék gyakorlatok /
- Kedd: Felsőtest nap /minden nagyobb izomra két-két gyakorlat, 15 ismétléssel 4 körben /

Összesen heti négy edzésem van ebben az időszakban, de fontos tudnotok, hogy ez maximum három hétig tartható, utána egy hétig nem terhelhetitek az adott területet, hagyva teljesen regenerálódni. Továbbá, ilyenkor ne centizzetek a szénhidrátokkal sem a fehérjékkel. Fontos hogy mindkettőt minőségi alapanyagokból vigyétek be, de a mennyiségét én nem követem számon. Ilyen esetben a több-jobb :) Pihenés és az alvás nagyon fontos, valamint a víz és vitamin-ásványi anyag fogyasztás is.
Amennyiben gondoljátok, szívesen segítek összeállítani konkrét gyakorlatokkal a ti edzéseteket is, rakunk össze hozzá egy szükséges tápkiegészítő csomagot és az étrend összeállításában is állok rendelkezésetekre. A sajátomról pedig képeket és beszámolókat megtaláltok a hivatalos oldalamon!

Keressetek, kérdezzetek a szakértői rovatban és pontosítunk, személyreszabunk! ;)

Üdv nektek,
Schönekker László, Söni

KÉRDEZD LÁSZLÓT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK