Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Vitamindús ebéd vagy vacsora

Készítsünk el egy finom vitaminban gazdag salátát, mely kitűnő, gyorsan elkészíthető vacsora vagy ebéd kiegészítő lehet. Így kicsit pótolható a vitaminhiány, mellyel az immunrendszerünk egészséges működését is elősegítjük.  A salátánkban nemcsak vízben, de zsírban oldódó vitaminok is vannak, ezért elengedhetetlen egy kis zsír is bele, ezért került bele a dió és a len- és tökmagolaj is.

Hozzávalók:

  • 6 dkg sárgarépa
  • 4 dkg cékla
  • 2 dkg petrezselyemgyökér
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 2 dkg vöröshagyma
  • 3 evőkanál tökmag vagy lenmagolaj
  • pici tengeri só
  • 3 dkg alma
  • 3 dkg szeletelt fehérkáposzta
  • 1 dkg torma
  • 5 dkg durvára tört dió

Elkészítése:

A megmosott zöldségeket, az almát és a tormát megtisztítjuk, majd lereszeljük, vagy egészen vékony csíkokra vágjuk. Üvegtálba tesszük, hozzáadjuk a durvára tört diót és a finomra vágott petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, lazán összekeverjük, és meglocsoljuk a tökmagolajjal. Kb. 20 percig állni hagyjuk, majd frissen vágott metélőhagymával meghintve kínáljuk.

Jó étvágyat és a lelkiismeret is nyugodt lehet, mert finom, egészséges ételt ettünk!