3 diétás desszert recept a csalónapokra

2019-01-16 15:55:00

Próbálj ki egy egyszerű, ám egészséges és cukormentes desszert receptet, ha szeretnél lazítani a szigorú diétádon, de a jó minőségű szénhidrátokat részesíted előnyben csalónapokon is. A vegán étrendet követők, a fagylaltot kedvelők és a klasszikus torta őrültek is találnak kedvükrevalót sütés nélküli receptjeink között.

Görög joghurt torta roppanós csokimázzal


Nyers vegán desszert golyó

Hozzávalók:

  • datolya: 200 g
  • mogyoró: 100 g
  • karobpor: 1 ek.
  • házi szilvalekvár: 1 ek.

 

Elkészítése:

Nagyon egyszerű. Az összes hozzávalót tedd egy turmixgépbe, majd kivéve formálj belőle golyókat – már fogyaszthatod is!

1 db (40 g):
Energia: 146 kcal
Zsír: 1,5 g
Szénhidrát: 24 g
Fehérje: 2,2 g

 


 

Jéghideg joghurt desszert

Hozzávalók:

  • 70 g datolya
  • 40 g dió
  • 30 g mogyoró
  • kevés víz
  • 175 g joghurt
  • 10 g datolya szirup

 

Elkészítés:

A datolyát, a diót és a mogyorót aprítógépben törd össze (kevés vizet adj hozzá, ha úgy könnyebben viszi a gép). A joghurtot keverd össze a datolya sziruppal. Készíts elő 6 db muffin formát és az aprított alappal béleld ki az alját, majd kanalazd rá a joghurtot. Az egészet tedd be a mélyhűtőbe és onnan kivéve fogyaszd!

1 db (55 g):
Energia: 136 kcal
Zsír: 7 g
Szénhidrát: 14 g
Fehérje: 4 g

 


 

Görög joghurt torta roppanós csokimázzal

Hozzávalók:

  • 750 g görög joghurt
  • 100 g cukormentes keksz / aprószemű zabpehely
  • 60 g pekándió
  • 10 g zselatin
  • eritrit
  • holland kakaópor (cukrozatlan)
  • kókuszzsír
  • víz

 

Elkészítés:

A kekszet/zabpelyhet és a pekándiót helyezd apritóba és mixeld össze annyi kókuszzsírral, hogy formázható legyen a tészta alap, ne morzsolódjon. A kész masszát helyezd egy sütőpapírral kirakott kisebb tortaformába és egyenletesen lapítsd ki az ujjaiddal.

A zselatint keverd ki 4 evőkanál szobahőmérsékletű vízzel, majd adj hozzá még kb. másfél deci forralt vizet és keverd el. Egyből add hozzá a görög joghurtot és alaposan verd fel habverővel – ekkor még édesítheted eritrittel ízlés szerint. Öntsd a tortaalapra és az egészet rakd hűtőbe.

A csokibevonathoz 3 evőkanál kakaóport és eritritet 5 evőkanál vízzel főzz össze folyamatos kevergetés mellett. Hűtsd vissza annyira, hogy az ujjadat épp bele tudd dugni és ekkor adj hozzá 6 dkg kókuszzsírt és keverd el alaposan. Ha készen van, öntheted a torta tetejére és az egészet tedd vissza még 1-2 órára a hűtőbe.

1 szelet:
Energia: 172 kcal
Zsír: 6,5 g
Szénhidrát: 11,1 g
Fehérje: 14,9 g


Mit javítanál ezen a cikken?




A tartalom lehetett volna...





Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KULCSSZAVAK

»

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK