3 fitt gourmet recept csalónapokra

2018-09-04 11:07:00

A diétába néha belefér egy kis kihágás, főleg, ha az egészséges fogásokat részesíted előnyben csalónapokon. Miért ne készíthetnél különleges ételeket fehérjedúsan, minőségi hozzávalókból? Összegyűjtöttük 3 kedvenc különleges főételünket, ami végre túlmutat a klasszikus fitnesz kajákon.

Narancsos kacsamell édesburgonyával, gránátalmás-kecskesajtos salátával

 


 

Narancsos kacsamell édesburgonyával, gránátalmás-kecskesajtos salátával

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 kacsamell bőrével
  • 3 nagy narancs
  • 4 közepes édesburgonya
  • 1 csomag vegyes salátalevél vagy madársaláta
  • krémes kecskesajt
  • 1 gránátalma
  • bors
  • rozmaring

 

Elkészítés:

A kacsamellet tisztítás után alaposan itassuk fel. A bőrét átlósan beirdaljuk, majd borsozzuk, szórjuk meg kevés rozmaringgal és sózzuk (főleg a bőr nélküli oldalát). Forró serpenyőbe helyezzük bőrrel lefelé és zsiradék nélkül és kb. 4 perc alatt ropogósra sütjük az oldalát – az eközben kisült kacsazsírt folyamatosan átöntjük egy tálkába. Amikor megfordítjuk a következő 4 percre, hozzá facsarjuk egy narancs levét. Ezután helyezzük át egy kisebb tepsibe és nyomjuk mellé egy narancs levét, majd előmelegített 170 fokos sütőbe tegyük be 20-25 percre.

Az édesburgonyát héjával együtt alaposan mossuk meg, majd vágjuk hosszában félbe és dobjuk lobogó sós vízbe 10 percre. Miután kivettük, alaposan töröljük meg, majd sózzuk, borsozzuk és dobjuk a serpenyőbe, amiben a kacsamell sült. A félretett kacsazsírral kenegetve 5-5 perc alatt szépen megpirul mindkét oldala a krumplinak.

A salátát mosd meg és tedd egy nagyobb tálba, alaposan keverd össze az összevágott kecskesajttal és a pucolt gránátalmával, majd vágj bele hámozott narancs gerezdeket.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készíti Kiss Virág ezt a salátát, akkor nézd meg videónkat!

  • Kcal: 630 / adag
  • Fehérje: 46 g / adag
  • Szénhidrát: 52 g / adag
  • Zsír: 24 g / adag

 


 

Baconbe tekert szűzpecsenye görög bulgursalátával

Hozzávalók 4 főre:

  • 0,5 kg sertés szűzpecsenye
  • 6 szelet bacon
  • 1 bögre bulgur
  • 200 g fetasajt
  • 2 nagyobb kápia paprika
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 kígyóuborka
  • olívaolaj
  • 3-4 csokor petrezselyem
  • 1 citrom leve
  • bors

 

Elkészítés

A bulgurt megfőzzük kétszer annyi vízben sóval, majd félretesszük hűlni. Addig apró kockákra vágjuk a hagymát, uborkát, paprikát, fetát, majd hozzákeverjük a bulgurhoz. 2-4 evőkanál olívaolajjal és egy citrom levével ízesítjük, majd belevágjuk az összes petrezselymet és alaposan összekeverjük. Tálalás előtt 1-2 órát hűtőbe tesszük.

A szűzpecsenyét tisztítsuk meg, majd hártyázzuk le és sóval-borssal fűszerezzük. Forró serpenyőbe kevés olívaolajat teszünk, majd a húst körbepirítjuk benne, minden oldalát 1-1 percig, ezután kivesszük és betekerjük a bacon szeletekbe. 180 fokon előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük.

  • Kcal: 450 / adag
  • Fehérje: 33 g fehérje / adag
  • Szénhidrát: 25 g / adag
  • Zsír: 30 g / adag

 


 

Hideg gazpacho grillezett fokhagymás tigrisrákkal

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 db érett paradicsom
  • 1 dl paradicsomlé
  • 50 g kígyóuborka
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • kevés fehérborecet
  • 2 dl víz
  • 200 g tigrisrák (vagy más, nagyobb méretű pucolt rák)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • piros chilipaprika ízlés szerint
  • bors

Elkészítés:

A gazpachohoz a paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a héját, kimagozzuk és turmixgépbe tesszük. Az uborkát meghámozzuk, majd paprikával, újhagymával, 1 gerezd fokhagymával és paradicsomlével turmixgépbe rakjuk a paradicsomok mellé és alaposan összeturmixoljuk az egészet. Az extra szűz olívaolajat, sót és borsot beleszórjuk, borecettel és fél citromlevével savanyítjuk, majd ízlés szerint hígítjuk vízzel. Ha készen van, hűtőbe tesszük, amíg a rák elkészül.

A rákhoz 2 gerezd fokhagymát apró kockákra, piros chilipaprikát pedig karikákra szeletelünk és félretesszük. A petrezselymet is felvágjuk nagyobb darabokra. Serpenyőben bőségesen hevítünk olívaolajat, amibe dobhatjuk a fokhagymát és chilit 1-2 percre, majd jöhetnek rá a rákok max. 1-1 percre oldalankként. Mielőtt kivesszük, a friss petrezselyemmel megszórjuk. A rákokat a hideg gazpacho tetejére helyezve tálaljuk.

  • Kcal: 216 / adag
  • Fehérje: 19 g fehérje / adag
  • Szénhidrát: 9 g / adag
  • Zsír: 11 g / adag

Mit javítanál ezen a cikken?




A tartalom lehetett volna...





Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK