Aszalt szilvás-mákos bejgli fehérjével

2018-12-14 14:36:00

Készíts karácsonyra diétás bejglit fehérje hozzáadásával, így lelkiismeret furdalás nélkül ehetitek az ünnepi desszertet!

Fehérjés aszaltszilvás-mákos bejgli

Hozzávalók 1 rúdhoz:

  • 5 dkg ch csökkentett liszt (én Dia-wellness sütőlisztet használtam)
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tojássárgája (+1 a kenéshez)
  • 6 dkg puha kókuszvaj
  • csipet só
  • 1,5 dkg eritrit
  • 0,8 dl zsírszegény tej
  • 0,5 dkg élesztő
  • 1 adag vaníliás vagy kekszes 100% Pure Whey fehérje

 

Töltelékhez:

  • 10 dkg darált mák
  • 2 dkg cukormentes darált keksz
  • 1 ek. almás pite ízű Iso Whey Zero fehérjepor
  • 1/2 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. kókuszvaj
  • 5 dkg eritrit
  • 1 dl növényi tej vagy zsírszegény tej
  • 5 dkg aszaltszilva apróra vágva

 

Elkészítés:

A vajat elmorzsoljuk a lisztekkel, sóval, majd hozzáadjuk a hideg tejben elkevert eritritet, élesztőt, és tojássárgáját, fehérjeport. Sima tésztát gyúrunk, majd fóliába csomagolva 30 percet hideg helyen pihentetjük.

A töltelékhez egy lábasban a fehérjepor és kókuszvaj kivételével elkeverjük a hozzávalókat, alacsony lángon összefőzzük, a végén elkeverjük benne a kókuszvajat és almáspite ízű fehérjeport, hűlni hagyjuk.

A tésztát lisztezett nyújtódeszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Egyenletesen eloszlatva rákenjük a mákos tölteléket, feltekerjük. Megkenjük tojássárgájával és hűtőbe tesszük amíg megszárad. A megszáradt tojássárgájara vékonyan tojásfehérjét kenünk, majd szobahőmérsékleten kb. 20 percet kelesztjük. Sütés előtt villával kissé megszurkáljuk és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.


Mit javítanál ezen a cikken?




A tartalom lehetett volna...





Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK