Debreczeni Gábor újra színpadon!

2014-10-10 14:25:00

Debreczeni Gábor, testépítő versenyzőnk holnap kezdi meg őszi versenyeit. Az első megmérettetés a Body Sport Kupa lesz számára. A vele készült interjúból megtudhatjátok hogyan zajlott a felkészülése, mit tanácsol a nehezen fejlődőknek, és hogyan tudja összeegyeztetni a testépítő életmódját rendőri munkájával?
/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1692/o_debgab_20141010151039.jpgSzia Gábor! Utoljára akkor adtál hírt magadról, amikor elkezdted a felkészülésedet az őszi versenyszezonra. Ezt egy tömegelési fázissal indítottad. Hogyan sikerült számodra ez a szakasz?

Sziasztok!

Tervem volt a tavaszi szezonra való felkészülés, amit akként módosítottunk, hogy idén ősszel is színpadra állok. Szerettem volna izmosodni, oda „húst pakolni” ahova úgy éreztük edzőmmel, Kokovai Andorral, hogy szükséges, de a tömegelés fázist így rövidebbre fogtuk, hogy az őszi szezonban is indulhassak.

Egyébként jónak értékelem a tömegelésemet, minőségi, és mennyiségi változást is megfigyeltem magamon. Végre, ha csak egy kilóval is, de 120 fölé sikerült mennem a tömegelés végén, de nem jött rám túl sok felesleg.

Combhajlító, mell, hát élvezett prioritást, szerintem fejlődött. De ez majd nyilván a diétás, színpadi formán fog igazán látszódni.

Milyen versenyeket tűztél ki magad elé az őszi szezonra?

Ősszel kezdek a BodySport kupán 2014.10.11-én, majd Kriko Kupa 12-én. Ezt követi a Fitparádé, 2014-10.18-án majd a NAC VB 2014. decemberében. Nyilván, ha találunk olyan versenyt a köztes időszakban, amit érdemes megcélozni, akkor azon is indulok.

2015 tavaszra Top de Colmar, Frei Classic, WBPF EB a terv.

Mikor kezdted a diétát és milyen változtatásokkal járt ez együtt az edzéseid és az étrended szempontjából?

Július közepe óta diétázom. Amúgy sem ettem sok „szemetet”, de azért nehéz volt megint elkezdeni diétázni. Edzéseim terén annyi változás történt, hogy a heti 4 edzés heti 5-re nőtt, az ismétlésszámon nem szoktam variálni, 4*8, vagy 6*8 ismétlés. Egyedül a táplálkozásom más, mint vastagítás alatt, a szénhidrát mennyisége csökken, a fehérje bevitelem nő, cukor kiiktatva, csak minőségi ételek képezik a tápanyag bevitelemet. A diéta elején még marhahúst szoktam enni, amit egy idő után felvált a hal, csirke, mert könnyebben emészthető, és kevesebb a zsírtartalma.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1692/o_BCAAFlash_670x250_20141010151712.jpg

Volt valami újdonság, különlegesség a mostani felkészülésed során?

A tavalyi tavaszi szezonban nagyon jól sikerült eltalálni a formaidőzítést. Nagyjából ugyanúgy készülök, mint akkor, annyi különbség talán van, hogy most hamarabb csökkentettük a szénhidrát bevitelemet, hiszen tavaly tavasszal indultam, ősszel nem, így több időm volt „zsírosodni".

Mit javasolsz azoknak, akik hozzád hasonlóan gyors anyagcserével rendelkeznek és nehézséget okoz számukra a tömegépítés. Mire ügyeljenek tömegelés és egy szálkásító időszak során?

Tömegnövelés alatt minél több kalória bevitelét javaslom, persze minőségi ételek, és tápkiegészítők alkossák ezeket, persze lehet csalni is néha, egy-egy „szemét kajával”, de nyilván minőségi izmot minőségi ételekből lehet építeni /„Az vagy, amit megeszel!”/

Nekem így az anyagcsere gyorsaságom miatt a tömegelés időszaka nehezebb, diéta alatt gyorsabban jön az eredmény.

Diéta alatt nem is kezdem nagyon alacsonyan a ch bevitelemet. Tömegelés alatt igyekszem 8-900 g szénhidrátot bevinni, diéta alatt  400g-ról indulok, ezt csökkentem időről-időre.

Régebben volt, hogy teljesen szénhidrát mentes napjaim is voltak, de rá kellett jönnünk, hogy nekem ez nem válik be, gyorsan elvesztem a teltségemet.  Így a forma folyamatos ellenőrzése mellett csökkenti Andor a szénhidrát bevitelem mennyiségét. Én nem szoktam magam reálisan látni, így nagyon nagy segítséget jelet, hogy Ő szakértő szemmel, objektíven meg tudja ítélni miből mennyire van szükségem.

Melyik táplálékkiegészítők segítettek a legtöbbet a felkészülésed során?

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1692/o_debreczeni_gabi_20141010151048.jpgVastagításkor a BioTechUSA különböző kreatin készítményeit, a tömegnövelőket részesítem előnyben, tesztoszteron szint fokozót (Anadrol),  persze mind emellett  alap az ízületvédő, erősítő készítmények (Arthro GuardDaily Pack, illetve a BCAA, ami tömegeléskor a finom BCAA Liquid,  glutamin, ami tömegeléskor a Glutanator, illetve a Glutanator tabletta. Nagyon jól energizál az Energy Gel, illetve izotóniás italt szoktam még fogyasztani.

Diéta alatt a cukormentes Iso Whey Zero (felesben csoki-eper íz :)), 100 % L-Glutamin, valamint BCAA 3D a legfontosabb kiegészítőim a vitaminok, ásványi anyagok, ízületerősítők mellett.

Diétás időszakban még a diéta elején kreatin szokott menni, előnyben részesítem a Brutal CreATP-t.

Minden időszakban használok NO fokozót, Brutal N.O.V.A. 2, illetve Nitrox Therapy a kedvenceim, valamint AAKG 1000 tabletta.

Rendőrként hogyan sikerül összehangolnod egy ilyen felkészülést a munkáddal? Hogyan tudod áthidalni a nehézségeket?

Nem vagyok ideges típus, nagyon jól viselem a diétát szerencsére, így embertársaimmal való kommunikációmon nem tapasztalható a diéta alatti feszültség :) Nyilván minden munkának megvannak azon tulajdonságai, amelyek diéta alatt nagyobb összpontosítást igényelnek, szerencsére megoldom a nehézségeket.

Sokan gondolják, hogy „jó neked, levezeted a feszültséget a teremben…”, nos, a terembe nem feszültség levezetési céllal megyek le, hanem, hogy testem szobrászaként csiszoljak a formámon, de emellett persze valószínűleg tudat alatt levezeti a feszültséget az ember amikor edz.

Szerintem minden olyan hobbi, amit szívvel lélekkel végez az ember, komfortosabbá teszi Őt.

 

BioTechUSA


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

AAKG 1000 - 100 tabletta

AAKG 1000 - 100 tabletta

4.290 Ft

42,9 Ft / tabletta
Megveszem
BCAA 3D - 90 kapszula

BCAA 3D - 90 kapszula

2.990 Ft

33 Ft / kapszula
Megveszem
100% BCAA - 400 g

100% BCAA - 400 g

6.490 Ft

16,22 Ft / g
Megveszem

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

A legjobb bicepszgyakorlatok Kiss Jenőtől