Fiatal váci kézilabdás sportolót igazolt le a Holland „eredivisie”.

2016-10-05 11:41:00

Zopcsák Zalánt (19 éves) leszerződtette a hollandiai E&O Emmen első osztályú kézilabda csapata. Új klubjának célja, hogy fiatal játékosainak segítségével felkerüljön a „BENE - Leauge-be” (Holland és Belga top csapatok bajnoksága). Zalán az élsport mellett a groningen-i University of Hanze első éves diákja is, Sport Health Management szakon.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1976/o_FullSizeRender_(3)_20161005115757.jpgZalán 7 évig játszott igazolt játékosként a váci KSE-ben. Tagja volt annak az IWI SportAkadémia által támogatott csapatnak, mely szép sikereket ért el a hazai junior bajnokságban. Sportkarrierjének fejlődéséhez elmondása szerint jelentősen hozzájárultak az erőnléti és korrekciós kiegészítő edzések, valamint a megfelelő táplálékkiegészítők rendszeres fogyasztása. Ebben az időszakban a csapat minden tagja egy egész szezonon keresztül a BiotechUSA termékeit fogyasztotta. Ehhez párosultak ismeretterjesztő előadások, amelyeket Silye Gabriella sporttáplálkozási szakértő és Németh Sándor táplálék-kiegészítési szakértő tartott az edzők, érdeklődő szülők és a játékosok számára is. Ezek az előadások azért voltak fontosak, mert még manapság is sok a tévhit ezen a területen, és a játékosok teljesítményét jelentősen rontja a táplálékkiegészítés hiánya, vagy kaotikus használata, az edzők, szülők ellenállása, mely az ismeretlentől való tartózkodásból fakad. Ez a támogatás kiegészült olyan felmérésekkel, műszeres tesztekkel, melyek az erőnléti összetevők mellett a testkompozíció változását is elemezték.

Zalán a szponzorálási időszak lejárta után is rendszeresen fogyaszt bizonyos termékeket, vitaminokat, BCAA-t és glutamint, Arthro Guardot, és a nagy igénybevétellel, jelentős folyadékvesztéssel járó kézilabdázás követelményeinek megfelelően Isotonic-ot.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1976/o_FullSizeRender_20161005115805.jpg

Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola szakemberei által felügyelt kiegészítő erőnléti edzések és a megfelelő sporttáplálkozás meghozta gyümölcsét, Zalánnál az elmúlt két évben +8 kg izomtömeg fejlődést, -4% testzsírcsökkenést mértek, valamint jelentős javulást mutattak egyéb kondicionális képesség tesztjeinek eredményei is (pl. fekvenyomás + 40%, szakítás + 60%,  helyből távolugrás + 20%), mindez komolyabb sportsérülések nélkül.

Zalán példája jól mutatja, hogy megfelelő szorgalom, sportági jártasság mellet lehetséges a nemzetközi sportkarrier is, azonban a háttérben jelentős támogató háttér szükséges, mely esetében nem csak a kézilabdázásban, de az extra befektetéssel járó erőnléti/korrekciós felkészítésben, és a megalapozott táplálékkiegészítésben is megjelent.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1976/o_IMG_8687_20161005115800.JPG

Linkek:

http://handbalstartpunt.nl/nieuws/eo_versterkt_zich_met_hongaarse_opbouwer

http://www.handbalinside.nl/eo-haalt-hongaarse-student-binnen/#ggK2xsmpuevGMD3Z.97

I. rész Erőnléti edzés a Váci Férfi Kézilabda utánpótlásnál - a kezdetek

II. rész. Zalán edzésétől a névadó szponzori megállapodásig. Erőnléti edzés a Váci Férfi Kézilabda utánpótlásnál


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK