Gyümölcsös hajdina desszert

2017-02-26 15:27:00

Ha már kissé ráuntál a zabkására és szívesen kipróbálnál valami hasonlóan ízletes és legalább olyan értékes gabonadesszertet próbáld ki a hajdinakását. Gyors és friss gyümölcsökkel változatos finomság készíthető belőle bármikor.

Hajdinakása gyümölcsökkel, lenmaggal és fahéjjal

 

Hozzávalók:

- 5 dkg hajdina
- 1 darab banán
- 1 nagy alma apróra vágva
- ízlés szerint fahéj

Elkészítés:

A hajdinát kb. háromszoros mennyiségű, enyhén sóval ízesített vízben megfőzzük. A banánt külön turmixoljuk, ehhez elég egy pohár hozzáadott víz is. A hajdinához keverjük a banánszószt és a darabolt alma nagy részét. Hőálló tálba tesszük, tetejére szórjuk a maradék almát, fahéjjal megszórjuk és néhány percre a sütőbe tesszük és átmelegítjük és melegen fogyaszthatjuk is.

Természetesen más gyümölcsök kombinációjával is elkészíthető, így lehet különböző íz variációkat készíteni.

Tipp: Akár egy tápláló reggeli is lehet a zabkása kiváltására, és ha szeretnénk a fehérjetartalmát növelni felvert tojásfehérje hab is kerülhet a tetejére vagy fehérjeturmixot sűrűbbre készítve öntetként tálaljuk a hajdinás kása mellé.

 

 

Silye Gabriella


Mit javítanál ezen a cikken?




A tartalom lehetett volna...





Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK