Meglepő tények a zsírégetőkről

2012-01-26 12:56:29


A zsírégetők nagyszerű segítséget jelenthetnek fogyás esetén. Nem csodaszerek, de kiegészítve a megfelelő táplálkozást, nagyobb felesleg leadását érheted el velük. Íme, néhány tény azonban, ami gyakran elkerüli a fogyni vágyók figyelmét!

Étrend

Az egyik legnagyobb hiba, amit általában a fogyni vágyók hisznek, hogy a zsírégető tabletták, kapszulák elfogyasztása az évek alatt felrakódott zsírréteget pikk-pakk lepucolják. Sajnos ez nem ilyen egyszerű. A zsírégetők nem szó szerint égetik el a testedről a felesleget, csupán hozzájárulnak a diétádhoz azzal, hogy csökkentik az étvágyat, vagy fokozzák a kalória felhasználást stb. Viszont, ha az addig megszokott és hizlaló étrendeden nem változtatsz, a zsírégető sem fog csodát művelni. Az étrend a diéta sikerét 80%-ban meghatározza!

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1109/o_L-carnitine_2000amp_20140110162348.jpg
Elvárások

Maradj a realitás talaján és ne tűzz ki elérhetetlen célokat magad elé. A zsírégetők nagyszerűen fokozzák a fogyást egy jól beállított étrend mellett, de ez sem jelenti azt, hogy hetente tíz kilóktól meg fogsz szabadulni. Heti fél-1 kg az, ami egészséges és tartható fogyás. Így próbáld kikalkulálni, hogy mikorra fogod leadni a felesleget. Az elején mindig gyorsabb a fogyás, hiszen a kevesebb bevitt szénhidrát jóval kevesebb vizet is fog meg. Így tehát a diéta elején a súlycsökkenés nagy része nem zsírból származik, hanem vízből. Később a fogyás beáll megfelelő diéta mellett a korábban említett fél-1 kg-ra. Ha ennél nagyobb mértékű a fogyás, akkor jó eséllyel leépíted az izomtömegedet is. Így pedig a fogyás után löttyedt és tónustalan lesz a bőröd, amit biztosan nem szeretnél. Kevesebb fogyással pedig nem fogod eléri a célodat.

A több nem jobb

A zsírégetők olyan dózisban tartalmaznak hatóanyagokat, amely megfelelő a zsírégetéshez. Több zsírégető fogyasztása nem jelent jobb eredményt.

Viszont a szervezeted eséllyel hozzászokik a nagyobb dózishoz, amivel azt éred el, hogy a fogyás későbbi fázisaiban már nem fognak működni. Mindig a legalacsonyabb adagolással kezdd a diétát és tartsd legalább két hétig. Ezután meg tudod határozni, hogy a testsúlyod és egyéb egyéni adottságaid alapján szükséges-e emelni az adagon.
Az azonos metódusú zsírégetőkből (mint pl. l-karnitin, termogenikus zsírégetők, lipotropikus stb.) semmiképp se fogyassz többfélét!

Túlzott koffeinbevitel

Ha nem bírod ki a napi három-négy kávéd nélkül, akkor érdemes azon elgondolkodni, hogy nem feltétlenül koffeines zsírégetőt kellene választanod. Sok zsírégető tartalmaz koffeint, mert ha nincs a szervezeted hozzászokva, nagyszerű segítség a zsírégetésben. Energizál, aminek köszönhetően jóval több energiát tudsz elégetni, mint koffein nélkül. Ám a túl sok koffein éppen ellentétes hatást /sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1109/o_ThermoDrine_60caps_3D_20140110162328.jpg
vált ki, álmosságot, bódultságot okoz, ráadásul leterheli a szervezetedet is.

Ha kávéfüggő vagy, ám szeretnéd a zsírégetőd koffeintartalmát is kihasználni, célszerű a diéta idejére koffeinmentes kávéra váltani.

Türelem

A zsírégetők nem feltétlenül nyújtanak látványos, vagy erősen érezhető hatást. Ha választottál zsírégetőt, adj neki legalább 2-3 hetet, amíg véleményt alakítasz ki róla. Ehhez célszerű a diéta elején már kiinduló adatokkal dolgozni, mint amilyen a testsúly, testzsírszázalék, vagy akár egy fotó. Így lesz összehasonlítási alapod az eredményt illetően.

Ha nem működik a zsírégető

-    A zsírégetők különbözőek és mindenki máshogy reagál az egyes összetevőkre. Ezért az, ami az ismerősödnek bejött, egyáltalán nem biztos, hogy nálad is olyan hatékonyan fog működni.
-    Az étrendedet is érdemes átgondolni, ha úgy érzed, hogy nem működik. Jellemzően itt van a legtöbb probléma
-    Ha a hatóanyaga miatt nem vált be, érdemes másikat is kipróbálni

Még mindig tanácstalan vagy melyik táplálékkiegészítő felel meg számodra, íme egy kis segítség » Mikor melyik zsírégetőt válaszd?

BioTechUSA Team


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK