Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Mire jó a BCAA?

2013-02-08 14:56:00

Az aminosavak a fehérjék alapvető építőkövei. A leucin izoleucin és valin aminosavak speciális szétágazó szerkezetüknek köszönhetik elnevezésüket: elágazó láncú aminosavak. A BCAA-k fontosak, mert más aminosavaktól eltérően az izomzat bontja le és nem a máj. Itt végül felhasználásra kerülhetnek energiaforrásként vagy új izomfehérjék képzéséhez. A vázizomzat egyharmada BCAA-ból áll.

Mi is a BCAA?/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1326/o_Fotolia_21462196_S_20130208152044.jpg

A BCAA 3 esszenciális aminosavból áll. Az esszenciális azt jelenti,hogy a szervezet nem tudja előállítani, így a táplálkozásunkkal kell biztosítani a megfelelő mennyiséget. A vörös húsok, tejtermékek nagyszerű BCAA források, de csirke és pulyka fogyasztásával is be tudsz vinni a szervezetedbe BCAA-t. Természetesen a Tejsavó fehérje turmixok is hibátlan források.

A szabad formájú BCAA-k nagyon jó választást jelentenek, mert szinte azonnal emésztődnek és bekerülnek a véráramba. Ha szeretnéd az izombontást megakadályozni, érdemes edzés előtt, közben és után is fogyasztani BCAA-t. Sőt nemcsak súlyzós edzéshez, de állóképességi edzéshez is kiváló és hasznos. Az elvesztett BCAA mennyiség pótlására a szakértők 10-10 gramm fogyasztását ajánlják edzés előtt és után, így anabolikus állapotban tudsz maradni. Ez mind szálkásítás, mind tömegnövelés idején fontos.


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KULCSSZAVAK

izoleucin » leucin » bcaa » eszenciális aminosavak » állóképességi edzés » valin » aminosav »

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Nitro Gold PRO