Védd az ízületeidet, hogy sokáig tudj edzeni!

2012-04-24 10:25:06

Mitől fájnak az ízületeim?

1. Túlsúly

Az ízületeket optimális esetben a természet, az ideális testtömeg cipelésére tervezte. Az izomtömeget edzéssel lehet növelni, de az ízületeket nem tudjuk teherbíróbbá tenni. A túlsúly, amely korunk pestise, ugyanúgy terheli az ízületeket függetlenül attól, hogy izomból vagy zsírból ered. Az izomzat csak kis százalékban képes csökkenteni az ízületek terhelését.

 

2. Terhelés

Az ízületeket folyamatos terhelésnek tesszük ki, ami normális, hiszen ez a feladatuk. Például, ha valaki napi 5-ször leguggol, az 30 év alatt kb. 50 ezerszer hajlítja be ilyen terhelés alatt a térdeit.

Egy testépítő, lábedzés alatt, akár 180-szor is megteszi ezt, (guggolás, lábtoló gép, combfeszítő, -hajlító stb.) ráadásul jelentős súllyal, ami akár nyolcszoros terhelést is jelenthet az ízületeire nézve, mint a kívánt saját testsúly mozgatása. Tehát egy lábedzés, több mint 250 nap normál terhelésének felel meg. De ugyanilyen extra terhelés bármely sport, vagy fizikai munka. A fizikai megterheléseknek és a mozgásnak nagyon sok pozitív élettani hatása van, de az ízületek élettartamát jelentősen csökkentik.

3. Kor193

A korral a keringés lassul, az ízületi szalagok vesztenek a rugalmasságukból, a súrlódások hatására megkopnak a porcok, és lassul, vagy akár teljesen leáll a regeneráció.

4. Sérülés

Betegség vagy sérülés hatására is kialakulhatnak ízületi problémák. Ennek gyógyítása, orvosi feladat, és szakorvos feladata a műtéti, vagy gyógyszeres beavatkozás megállapítása. Természetesen a regenerálódás időszakában már lehet használni a felépülést segítő Arthro Guardot.

Mi az ízületi bántalmak lényege?

Az ízületi fájdalmak és bántalmak több, akár egyidejű kellemetlen probléma hatására alakulnak ki:

  1. A porcok közötti ízületi folyadék mennyisége csökken, így a porcok „kenése” csökken, kialakul a súrlódás.
  2. A terhelés hatására összenyomódnak az ízületi tokok, kiszorítva az ízületi folyadékot így szintén súrlódás és kopás jelentkezik. Ezért javasoljuk a lazítást, és az ízületnyújtó mozgásformák kiegészítő végzését
  3. A porcokat apró hajszálerek fűzik át, amelyek biztosítják a porcok tápanyagellátását, újjáépülését. Ez sokszor lelassul, megáll, melynek oka sok esetben a felgyülemlett méreganyagban keresendő.
  4. A szalagok vesztenek a rugalmasságukból.
  5. Az ízület begyullad, mely erős fájdalommal, vizesedéssel, duzzanattal járhat.

 

NEM CSAK TERÁPIÁS, HANEM PREVENTÍV IS!

A BioTechUSA komplex ízületjavító készítménye, az Arthro Guard a már kialakult komoly problémák esetében is képes segítséget nyújtani.

A már jól ismert hármas összetevőn kívül, olyan speciális hatóanyagokat is tartalmaz, mint például a kollagén, a fehérfűz kéreg, a kurkuma gyökér vagy a hisztidin.

Komplex, speciális összetételének, és megemelt hatóanyagtartalmának köszönhetően az Arthro Guard 5 szinten támogatja az ízületeket:

  1. Fájdalomcsillapítás: MSM, bromelain, fehérfűz kéreg, kurkuma gyökér, DL-Phenylalanin, ördögcsáklya.
  2. Gyulladáscsökkentés: MSM, bromelain, fehérfűz kéreg, kurkuma gyökér, lucerna, ördögcsáklya, tőzegáfonya
  3. Porcfolyadék képzés: Glükozamin-szulfát.
  4. Porcépítés: Kondroitin-szulfát, kalcium, kollagén, tömjénfa gyanta kivonat, Cetyl Myristoleat kivonat,  L-Hisztidin.
  5. Méregtelenítés: lucerna, tőzegáfonya.

Az Arthro Guard egy tablettában nyújt megoldást 5 kezelendő problémára! További előnye, hogy tengeri összetevőktől, és allergén anyagoktól mentes.


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK