Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Meggy – joghurt jégkrém

Házi diétás meggy-joghurt jégkrém Itt a hőség, csináljunk egy diétás, mégis isteni finom meggyes jégkrémet, melyet pillanatok alatt elkészíthetünk és nincs tele cukorral, adalékanyaggal. A fagyi alapját a friss gyümölcs és a fehérjepor vagy görögjoghurt adja, ennek köszönhetően magas fehérjetartalommal gondoskodik, hogy egy kevésbé szigorú diétába is lelkiismeretfurdalás nélkül beilleszthető nassolnivaló legyen.

Hozzávalóka Jégkrémhez:

  • 300g friss meggy, kimagozott
  • 3 ek. xillit vagy eritritből porcukor
  • vanília
  • 400g görög joghurt vagy kb. 100g fehérjepor (meggy-joghurt ízű a legjobb)
  • esetleg 2-3 ek. kókuszliszt

Elkészítése:

  1. A meggyet az édesítővel, vaníliával összeturmixoljuk.
  2. Ha joghurtból készítjük, adjunk hozzá 2-3ek kókuszlisztet a sűrítésére vagy ha fehérjeporból, akkor a porhoz adunk egy minimális vizet, hogy puding sűrűségű legyen.
  3. A kész masszát összekeverjük a meggyel és formákba öntjük, majd egy pálcikát szúrunk a közepébe. Akár rétegezhetjük is a kétféle (joghurtos és meggy) masszát, ha ahhoz van kedvünk.
  4. A meggyes fagyimasszát fagyasztóba tesszük kb. 30 percre és fogyasztható is.

 

Tipp: ha kedveled a fanyar, gyümölcsös fagyikat, próbáld ki a diétás erdei gyümölcsös receptúrámat is.

Silye Gabriella