Életmód
Meggy – joghurt jégkrém
Hozzáadva: 2015.07.07. 13:18
Loading...
Itt a hőség, csináljunk egy diétás, mégis isteni finom meggyes jégkrémet, melyet pillanatok alatt elkészíthetünk és nincs tele cukorral, adalékanyaggal. A fagyi alapját a friss gyümölcs és a fehérjepor vagy görögjoghurt adja, ennek köszönhetően magas fehérjetartalommal gondoskodik, hogy egy kevésbé szigorú diétába is lelkiismeretfurdalás nélkül beilleszthető nassolnivaló legyen.
Hozzávalóka Jégkrémhez:
- 300g friss meggy, kimagozott
- 3 ek. xillit vagy eritritből porcukor
- vanília
- 400g görög joghurt vagy kb. 100g fehérjepor (meggy-joghurt ízű a legjobb)
- esetleg 2-3 ek. kókuszliszt
Elkészítése:
- A meggyet az édesítővel, vaníliával összeturmixoljuk.
- Ha joghurtból készítjük, adjunk hozzá 2-3ek kókuszlisztet a sűrítésére vagy ha fehérjeporból, akkor a porhoz adunk egy minimális vizet, hogy puding sűrűségű legyen.
- A kész masszát összekeverjük a meggyel és formákba öntjük, majd egy pálcikát szúrunk a közepébe. Akár rétegezhetjük is a kétféle (joghurtos és meggy) masszát, ha ahhoz van kedvünk.
- A meggyes fagyimasszát fagyasztóba tesszük kb. 30 percre és fogyasztható is.
Tipp: ha kedveled a fanyar, gyümölcsös fagyikat, próbáld ki a diétás erdei gyümölcsös receptúrámat is.
Silye Gabriella