Narancsos csokipuding
Így tavasszal a diéta közepén jól jön egy kis diétás finomság! A narancsról mindenkinek elsősorban a ronda narancsbőr jut eszébe, pedig a magas c vitamin és antioxidáns tartalma, így tél után hatékonyan erősítheti az immunrendszert, és támogatja a szervezetet a szabadgyökök elleni küzdelemben. A narancs illóolaja jótékony gyógyír a téli depresszió és levertség ellen. Ez az egyszerű, finom csokicsoda ráadásul könnyen el is készíthető. A pudingot a jól bevált módon fehérjéből késztjük és a narancs mellett további jótékony hatások, na meg persze a mennyei ízek miatt némi fahéjjal és gyömbérrel ízesítjük. Vigyázat függőséggel fenyeget! 🙂
Hozzávalók egy adaghoz
- 3 gerezd narancs
- 30g csokis fehérje izolátum
- pici fahéj, gyömbér
Elkészítése
A narancsot leturmixoljuk, majd a fehérjéhez keverjük. Annyi vízzel öntjük fel, hogy krémsűrűségű legyen. 1-2 evőkanál apró zabpehellyel sűríthető, így laktatóbb is és a rostanyag tartalma is magasabb. Fél-1 órára hűtőbe rakjuk és mandulaszeletekkel díszíthetjük fogyasztás előtt.
Ha csoki helyett valami könyedebb ízre vágysz, próbáld ki a Narancsos-pohárkrém receptemet.
Üdv,
Silye Gabriella