Fehérje szintézis

2014-03-18 15:22:00

A fehérjék nélkülözhetetlen forrásként működnek az izomépítés és a megszerzett izom megtartása esetében. Fehérje szintézis során, a szervezet sokkal több proteint épít be az izmokba, mint átlag esetben. Az ehhez szükséges körülmény megteremthető, a megfelelő vitaminok pl.. B6 és nyomelemek pl.. Cink jelenlétekor. A fehérjeszintézis növelhető még, növényi kivonatokkal, pl.: tribulus terrestris-szel, HMB-vel és természetesen szénhidrátokkal és esszenciális zsírsavakkal, pl.: Alfa Liponsavval.

Ha testünket és izmainkat elegendő fehérjéhez juttatjuk, és nem szokunk le a rendszeres testmozgásról sem, akkor a népbetegségeknek tekinthető csontritkulás és izomsorvadás elkerülhető, ami főleg idősebb korban jelentkezik.

Izomépítés Iso Whey Zero BioTechUSA

Szója izolátum vagy tejsavó izolátum?

Jellemző hiba hogy összekeverik a minőséget és a mennyiséget.

Ha valaki ételallergiával küzd, például a legelterjedtebb a glutén-és a laktózérzékenység (akár együtt is), akkor Neki fontos, hogy ezeket az allergéneket ne tartalmazza a termék. A szója megfelel ennek a kritériumnak, de növényi eredetű fehérjeként csak épp hogy megfelel az esszenciális aminosav, (pl.: BCAA), mennyiségi elvárásainak (ezek azok a fehérje alkotó aminosavak, amelyeket nem tudja előállítani a szervezetünk és muszáj táplálék vagy táplálékkiegészítő formájában napi szinten fogyasztanunk).

A tejsavó izolátum az allergéneket tekintve ideális (csak a tej érzékenyeknek nem), ráadásul a biológiai értéke (BV) és aminosav profilja is tökéleteshez közelít. Kiváló elsőrendű fehérjeforrás és gyorsabban is szívódik fel így szinte azonnal hasznosíthatja a szervezetünk.

Fehérje típusok minőségének nemzetközi értékelési rendszere BV

BV, azaz a biológiai érték meghatározza az esszenciális Aminosavak mennyiségét a termékben, 70 alatti pontértékű fehérje, másodrendű fehérje forrásnak tekinthető.

Néhány példa:

  • tejsavó izolátum (110↑) WPI
  • tejsavó koncentrátum (104) WPC
  • tojás (100)
  • marhahús (80)
  • szója (74)

 

Olvass tovább a fehérjefogyasztásról »

Németh Sándor

KÉRDEZD SÁNDORT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK