Lemaradt izomcsoport felhozása

2014-07-31 13:40:00

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/102/o_10569049_781675528549229_2822029932887428441_n_20140731135135.jpgBiztosan sokan vagytok úgy, hogy azt érzitek, már mindent kipróbáltatok, de bizonyos testrészetek mégsem fejlődik. Sajnos egyetlen emberi szervezet sem tökéletes, egyik sem fejlődik teljesen arányosan. Mindenkinek vannak gyengéi és erősségei is. Ezt a nehézséget viszont hajlamosak vagyunk tovább erősíteni és fokozni, ezáltal az arányainkat tovább rontani/rombolni.

Ilyenek vagyunk, ösztönösen menekülünk azon dolgok elől, amik nem egyszerűek körülöttünk. Sokkal kényelmesebb és sikerélményekben gazdagabb azokra a testrészeinkre koncentrálni, amik gyorsan erősödnek, fejlődnek, vagyis kimagaslóak a többi közül alapból is. Ez a viselkedési forma rövid ideig kielégíti a vágyainkat, hiszen azt érezhetjük, hogy nagyon szépen fejlődünk, jól reagálunk az edzésre és minden a legnagyobb rendben van. Azonban mire észhez kapunk, már annyira eltolódhattak az arányok, hogy sokkal nehezebb felzárkóztatni, és akkor már szinte csak a hibát fogjuk látni - fordul velünk a világ… -, szépen lassan beletörődve abba, hogy ilyen selejt a genetikánk.

Ismerős a sztori, amit elmeséltem, ugye?! Hát akkor most sasoljatok, mert óriási hibát követtek el, ha beletörődtök és ráfogjátok a szülőkre… Ezt ti halmoztátok fel magatoknak, nektek is kell helyre rakni, javítani a hibát.


Két dolog is van, amit nem tudtok.
- Az egyik, hogy képesek vagytok rá. Erről nincs is mit mesélni, sem értelme beszélni. Ez egy tény!
- A másik viszont érdekesebb lehet. Ez pedig a javítás menete és módja!


Lássuk,

Első körben mindig a következő eshetőségeket nézzük át:
- A célunknak megfelelően étkezünk-e?
- Pihenünk-e eleget, nem vagyunk esetlegesen túledzettek?
- Éri megfelelő impulzus az adott izomzatot négy, legfeljebb öt naponta?
- Figyelünk megfelelően a vitaminok és ásványi anyagok pótlására?
- Megfelelő szénhidrát-zsír-fehérje aránnyal terveztük az étrendünket és a kiegészítését?
- Hagyunk elég időt magunknak a fejlődéshez, vagy türelmetlenek vagyunk esetleg?

Amennyiben ezen kérdések valamelyikére nemleges a válasz, akkor javítsuk ki, és kezdjük az új, kijavított módban elölről. Viszont, ha minden kérdésre sűrű bólogatás volt a reakció, akkor figyeljétek a következő blogomat, ugyanis abban megosztom veletek azt a módszert, amit saját magamon teszteltem, fejlesztettem és formáltam tovább.


Addig is, ha van kérdésetek, ne habozzatok feltenni! Örömmel fogadom és válaszolom meg nektek!

Üdv, Schönekker László, Söni

KÉRDEZD LÁSZLÓT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK