„Most végre lefogyok” – Valósítsd meg!

2014-01-03 09:01:00

Ultra Loss - 450 gKarácsony után szörnyülködve nézünk a tükörbe és azon gondolkodunk, hogy az újévi fogadalmunkat, a „Most végre lefogyok”-ot, hogyan valósítsuk meg. Ilyenkor ne essünk abba a hibába, hogy elkezdünk egy drasztikus fogyókúrát.  A szó hallatán görcsbe is állt a gyomrunk.

Januárban az egészséges fogyás lépéseiről fogunk beszélni.

Fogyókúra? Már a szó jelentése is rémes, kúraszerűen csinálunk valamit a fogyás érdekében, majd visszatérünk az eredeti életmódhoz, melynek következménye a jojo effektus és az anyagcsere felborulása.

Az első és egyik legfontosabb a megfelelő kalória bevitel meghatározása.

Szervezetünknek van egy minimális energiaszükséglete, amely a működéshez, légzéshez, keringéshez szükséges, amikor 24 órán keresztül csak fekszünk. Sokan ott rontják el, hogy túl alacsony, alapanyagcsere alatti kalóriát fogyasztanak egy nap, melynek tartalékolás lesz az eredménye. Hölgyek esetén ez az alapanyagcsere értéke 1300-1600kcal között, férfiaknál 1600-1900kcal körül van.

A diéta összeállítása előtt érdemes kiszámolni ezt az értéket és ez alatti energia bevitel nem javasolt.

Mérlegelés centivelSzámold ki az alapanyagcseréd!

  • Férfi
Kcal/24óra= 66,5+(13,8xkg)+(5xcm)-(6,8xév)

Kcal/24óra= 655+(9,6xkg)+(1,9xcm)-(4,7xév)

Ha fogyni szeretnél kicsit efölötti kalóriás étrendet érdemes összeállítani, természetesen figyelembe véve az edzések számát, intenzitását is. Következő alkalommal az étkezések összeállításával és alapanyagok kiválasztásával foglalkozunk, hiszen ez ugyanúgy elengedhetetlen a célunk eléréséhez.

Silye Gabriella

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

KÉRDEZD GABRIELLÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK