Tippek és trükkök egy életmód fenntartásához! – 2. rész

2016-07-11 14:25:00

Életmódváltás Schönekker László személyi edzővelHa épp egy étterembe csábít egy új randi, vagy a főnököd szervezett egy remek kötelező megbeszélést, esetleg te tervezel valakivel üzleti együttműködésbe kezdeni, és a barátod is szabotálja a diétádat, hiszen ő imádja a hasát és esze ágába sincs máshova szervezni a találkozótokat, mint a kedvenc kifőzdéjébe? Ne ijedj meg, te ettől még odafigyelhetsz és nagyon egyszerűen elkerülheted a hibákat…

Extra tippekre lenne szükségetek? Nos, folytatjuk a múlt héten elkezdett sorozatot!

6. Svédasztal? Mihez kezdj? Nem tudsz dönteni, hiszen minden tetszik? Itt az első óriási hibalehetőség. Azonnal tedd le azt a tálca méretű tányért és válassz helyette egy kisebbet, amit nem tudsz megpakolni kilószámra a sok finomsággal. Kezdd a pici desszertes tányérral, hiszen nagyjából a negyede fér rá egyszerre, mint a másiknak. Miután pedig megetted az elsőt, majd a második tányérnyi finomságot, meglátod, nem fogsz még 2-3-szor fordulni. Egyszerű kis trükk, igaz?

7. Képtelen vagy a sós ízek után desszert nélkül távozni? Rendben van, kérd csak ki, de ne felejtsd el, egy közepes méretű brownie közel másfél óra futással egyenértékű kalória, csak épp pluszban. Tessék? Elég a futásból háromnegyed óra is? Akkor a sütinek is elég a fele, igaz!? Osszuk meg esetleg a barátainkkal, ha a neveltetésünk nem engedi, hogy amit kikértünk, azt a tányérunkon hagyjuk.

8. Ne érkezz éhesen egyetlen ilyen alkalomra sem. Ha teheted, az étkezések között ne maradjon ki jelentősebb idő, vagyis négy óránál semmiképpen sem több. Ha ez megoldhatatlan, fél liter víz elkortyolgatása és egy alma rosttartalma segít majd neked abban, hogy ne jöjjön rád falási roham. Illetve hogy az étteremben is sikerüljön nem desszerttel és a csupa transzzsírtól tisztesen elázott ételekkel csillapítani az éheséget. Amint kimarad egy étkezés, mert épp nem vagy éhes, az biztos, hogy a következő menüd legalább másfélszerese lesz a szükségesnek. Most már értitek miért nem szabad túl kevés kalóriát fogyasztani? Így értitek, mi okozza a jojó effektust? Na ugye…

9. Már küzdesz azzal az étellel, ami a tányérodon van? Mégis sajnálod otthagyni, különböző okok és magyarázatok miatt? Ne aggódd túl, az étteremben te vagy a vendég, így bátran fordulhatsz kéréseiddel a pincérekhez, legyen ez akár a maradékod elcsomagolása egy elviteles dobozba, vagy rendelésnél a köretek lecserélése, esetleg a szószok variálása. Hidd el, megoldják neked, ne legyél szégyenlős. Itt most te vagy a főnök! 10. Ha esti órákra esik a kis kiruccanásod, akkor a legnagyobb segítséged az lesz, ha a köreteket teljesen száműzöd a menüdből, illetve salátára vagy épp párolt zöldségre cseréled. Ízletes, laktató és rendkívül hasznos is amellett, hogy a vércukrodat stabilan normális szinten fogja tartani. Igaz milyen egyszerű?

Ajánlom figyelmedbe Silye Gabi kapcsolódó írását is » Trükkök vendégségbe diéta idején

Schönekker László, Söni

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

KÉRDEZD LÁSZLÓT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

Schönekker László TERMÉK TIPPJEI

FACEBOOK