Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Fetás rukkolás lencsesaláta

Lencse

Fetás rukkolás lencsesaláta

Sokan csak újévkor fogyasztanak lencsét, hogy gazdagok legyenek. Az ókori görögök kedvelt alapanyaga volt, Hippokratész májproblémákkal küzdő betegeinek is ajánlotta. Kutatások szerint gazdag olyan antioxidánsokban, mint a C- és E vitamin, glutation. Emellett magas B vitamin és folsav tartalma is. Magas rosttartalma miatt lassabb felszívódású, kisebb a vércukorszint emelő képessége, glikémiás indexe. Béltisztító hatású, így egy méregtelenítő kúra alkalmával, barna rizzsel jó párosítás. Puffasztó hatása elkerülhető, csökkenthető, ha előzőleg beáztatjuk és akár a főzővizet is kicserélhetjük.

Tápanyagtartalma:

26g fehérje, 1,9g zsír, 53g szénhidrát, 342 kcal

Hozzávalók:

  • 10 dkg lencse
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 4 marék rukkola
  • 10 koktélparadicsom
  • 10dkg fetasajt
  • petrezselyem
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

Az előző este beáztatott lencsét kevés vízben puhára főzzük, és hagyjuk kihűlni. A lilahagymát apró kockára vagy szeletekre vágjuk, összekeverjük a lencsével. Fűszerezzük, petrezselymet és kevés olívaolajat adunk hozzá. A rukkolát tányérra halmozzuk, rákanalazzuk a lencsét és a félbe vágott koktélparadicsomokat, majd a tetejére morzsoljuk a fetát.

Próbáld ki Fitt Újévi lencsesaláta receptemet is!

Silye  Gabriella