Ugrás a tartalomhoz
Hírek

Tovább erősíti jelenlétét Óbudán a BioTechUSA 

2024 áprilisától még szorosabbra fűzi kapcsolatát Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatával a BioTechUSA-cégcsoport: a vállalat hosszútávú kooperációba kezd a több kerületi közösségi programért is felelős Esernyőssel. Az új együttműködés keretein belül óbudai kulturális és sportesemények, illetve családi rendezvények támogatói lesz a BioTechUSA, így mostantól még látványosabban lesz jelen a harmadik kerületben. A közös munka következő állomásán, az Óbudai Egészségnapon a cégcsoport szakértői ingyenes testösszetétel méréssel és elemzéssel, valamint táplálkozási és sport tanácsadással várták az érdeklődőket.  

Az együttműködéssel a vállalat célja, hogy még szervesebb részévé váljon a III. kerületnek. A BioTechUSA több ponton is kötődik Óbudához, hiszen 2004 óta a kerület ad otthont annak központi irodájának, amelyben már csaknem 500 kolléga dolgozik a nemzetközi sikerekért. Jó szomszédként a cégcsoport CSR stratégiájának is fontos részét képezi a lokáció szerinti társadalmi bevonódás, így igyekszik minél több ponton kapcsolódni a kerületi, kulturális és sportélethez.  

Közösségi integráció Óbudán 

A BioTechUSA már az elmúlt években is aktív szereplője volt a kerületi életnek, több intézményt, egészségügyi szervezetet és civil kezdeményezést támogatott. Szakmai partnerként több alkalommal is hozzájárult az óbudai civil szféra képzéséhez a “Civil Üzleti Iskola” kezdeményezés keretein belül, mely Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a Civil Impact Nonprofit Kft. együttes gondozásában jött létre. Rendszeres támogatói az Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzatának sportnapjának. A pandémia alatt összesen 182.200 darab One-A-Day multivitamint juttatott el az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ, az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény és az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ munkatársaihoz, valamint az intézmények látókörében élő gyermekekhez, nyugdíjasokhoz, hajléktalanokhoz, megváltozott munkaképességűekhez, fogyatékkal élőkhöz és támogatott családokhoz. Mindezek mellett pedig egy CTG-gép vásárlásával is támogatta a BioTechUSA az Óbudai Szent Margit Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályát.