Ugrás a tartalomhoz
Hírek

Rekord összegű adományt gyűjtöttünk egészségügyi intézmények számára az idei BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity-n

Az idei évben 18. alkalommal rajtolt el Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye, az NN Ultrabalaton. Közép-Európa leghosszabb futóversenyén cégcsoportunk több formában is képviseltette magát: kilencedik éve hivatalos frissítőpartnerként a legjobb termékeinkkel segítettük a résztvevőket; idén három futócsapatunk is megmérettette magát és immár hatodik alkalommal valósítottuk meg a BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity nevű jótékony kezdeményezésünket, melynek keretében rekordösszegű támogatást gyűjtöttünk egészségügyi intézmények számára. Ha mindez nem lenne elég, Event & Apparel osztályunk a teljes hétvége alatt termékkóstoltatással, nyereményjátékokkal és egyedi standunkkal várta az érdeklődőket. 

Ezúttal is egészségügyi célokat, intézményeket, civil szervezeteket és alapítványokat lehetett javasolni az NN Ultrabalaton közösségi média oldalán. A több mint 1000 ajánlásból egy előszűrést követően 6 intézmény került kiválasztásra, melyek közül közönségszavazás útján lehetett eldönteni, hogy 2024-ben a közösség kit szeretne támogatni. Idén a döntőbe jutottakra közel 9000 szavazat érkezett 

A három legtöbb szavazatot kapott intézmény: 

Az adományozás menete 

A BioTechUSA-cégcsoport és az NN Ultrabalaton közös jótékony kampánya keretében idén hatodik alkalommal biztosítottak lehetőséget a futók számára, hogy időmérő chipjeik letéti díját karitatív célra ajánlhassák fel, melyet a vállalat két különböző forrásból is kiegészített. Egyrészről fogyasztói a márka webshopján történő vásárlásukhoz tetszőleges összeget adhattak hozzá, másrészről a helyszíni felajánlásokat a cégcsoport társadalmi felelősségvállalási programjának égisze alatt összesen 15 millió forinttal egészít ki saját költségvetésből.  

A kezdeményezés állandó arca, Kovács-Nyári Diána színésznő, a BioTechUSA jótékony márkanagykövete mellé idén Erős Tibor ultrafutó is csatlakozott. A BioTechUSA ezúttal is egyedi, összesen 15 000 darab shakerrel jutalmazta a nagyvonalú helyszíni felajánlásokat. 

Támogatott egészségügyi intézmények  

A legtöbb szavazatot és így a legmagasabb 8 997 090 forintos támogatást a Konduktív Óvodáért Alapítvány kapta, amelynek célja a Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Óvodájába („Pető ovi”) járó mozgáskorlátozott gyermekek támogatása. A kívánt speciális játszótéri eszközök beszerzésével új élmény- és tapasztalatszerzési lehetőséget nyújthatnak az intézménybe járó gyermekek számára. 

Az Őrzők Közhasznú Alapítvány legfontosabb célja a Tűzoltó utcai Gyermekklinika onko-hematológiai részlegének a fejlesztése. A 7 398 254 forintos támogatást az itt kezelt súlyosan beteg, daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulási feltételeinek és kórházi körülményeinek javítása fordítják.  

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet elkötelezett a minőségi betegellátás kapcsán a betegek komfortjának fokozásában. A 6 598 835 forintos támogatást a Kardiológiai Osztály két fekvőbeteg kórtermének felújítására fordítják, ezzel lehetővé téve egy valóban egynapos, ambuláns ellátás kialakítását, ahol a betegek nem ágyban fekve, hanem korszerű, kényelmes kezelőszékekben pihenve várják a beavatkozást, illetve az aznapi hazabocsátást. 

Az adományokat Lévai Bálint, a BioTechUSA vezérigazgatója és társtulajdonosa, valamint Zelcsényi Miklós, az Ultrabalaton főszervezője adta át. Az eseményen Kovács-Nyári Diána színésznő mellett Erős Tibor ultrafutó is részt vett, akik idén a kampány arcaként mindenkit adakozásra is buzdítottak. 

Nagyon köszönjük az Ultrabalaton futóinak, a szervezőknek és a BioTechUSA fitt közösségének, hogy aktívan szavaztak és idén minden korábbinál nagylelkűbben adományoztak!